Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Carl Bloch festménye
Topor Márta  A Pantheon előtti tér
Hivatásról szóló blogot indítottak a Sacré Coeur nővérek
2012-11-21 Forrás: Magyar Kurír
A rend „születésnapján” blogot indított a Szent Szív Társaság. - Elindult a Szent Szív Társaság (Sacré Coeur nővérek) blogja, ahol a saját útjukat, élethivatásukat kereső fiatalok kaphatnak inspirációt, támogatást. A blog szerzőinek célja tájékoztatásuk szerint az, hogy olyan témák kerüljenek elő, ami valóban aktuális, a fiatalok mindennapi életét érinti, ezért arra buzdítják az olvasókat, hogy bátran kommenteljenek, kérdezzenek, adjanak visszajelzést arról, hogy mi jelent valódi segítséget az útkeresésben.
„Mivel épp ma vagyunk 212 évesek, ezért a szülinapra meglepjük magunkat – és Titeket – a blogunkkal, ahol segítséget kínálunk számotokra az útkereséseitekben, a döntéseitekben. Néha nehéz eldönteni, melyik a te utad. Ismerős a helyzet? Tanár legyél-e vagy idegenvezető? Mekkora összegű diákhitelt igényelj? Házasodj-e vagy várj az elköteleződéssel? Maradj a hazádban vagy vállalj munkát a világ távoli szegletében?” – olvasható a blog nyitóposztjában.

A Sacre Coeur nővérek rendje egy Szent Ignác-i lelkiségű szerzetesrend. Mint írják: „minden rendnek saját története van. Mi azért november 21-én ünneplünk, mert alapítónőnk, Szent Barat Magdolna Zsófia és első társai épp aznap kötelezték el magukat Jézus szorosabb követésére. Ez a párizsi fogadalom nem volt rendkívüli, vagy nagyszabású, mégis következményekkel járt. A fiatal nőkből álló maroknyi, lelkes, nagyvonalú és bátor csapat azt érezte, hogy szeretnének valami fontos dolgot tenni Istenért, a világ javára. Nyugtalanságuk és útkeresésük eredménye lett ez az elköteleződés. Hamarosan ebből a kis csoportból nőtt ki szerzetesrendünk, a Szent Szív Társaság, amely a világ minden részén jelen van.”

http://hivatasrscj.blogspot.hu/
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép