Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet
Nagy Szent Leo
A szlovák püspökök sajnálatukat fejezték ki az EU döntését illetően
2012-11-22 Forrás: Vatikáni Rádió
A szlovák nemzeti bank 2013 májusában emlékérmet bocsát ki annak alkalmából, hogy Szent Cirill és Metód, Európa társvédőszentjei 1150 évvel ezelőtt érkeztek Morvaországba. Az Európa Bizottság és az EU egyes tagállamainak kérésére azonban meg kell fosztani a szlávok apostolait glóriájuktól és a palliumukat díszítő kereszttől a „vallási semlegesség alapelvének” értelmében.
A Sir olasz katolikus hírügynökség tájékoztatása szerint a szlovákiai püspöki konferencia sajnálattal fogadta el a határozatot.

„Szent Cirill és Metód alapvető jelképeinek eltávolítása az emlékéremről kulturális fordulatot jelent és nem tartja tiszteletben a történelmet” – jelentette ki Jozef Kováčik atya, a püspöki konferencia szóvivője.

A Szent Cirillnek és Metódnak tulajdonított szimbólumok szabad alkalmazása azt jelenti, hogy megbukott a totalitárius rendszer.

Ha elveszítjük azokat a fontos jelképeket, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a szlovák nemzet szabadságához, akkor ezért felelősek az illetékes szlovák intézmények is – nyilatkozta a szlovák püspöki konferencia szóvivője.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép