Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Belső béke, Topor M.
Az angyalok és a kék vödör
2012-11-26 Forrás: Parókia.hu
Sokan éheznek és fáznak ezekben a percekben is Magyarországon. A nyomorgó családok számára a karácsony dupla keserűség: nincs mit az asztalra, sem a fa alá tenni. Csokorba gyűjtöttünk néhány lehetőséget, hogyan segíthet, hogy a szegény gyerekeknek is szebb legyen az ünnep.
Kék vödör Debrecenben

Már várja az adományokat a Kék vödrökbe a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet. Idén rászoruló nagycsaládosokat segítenek az adományokkal. A gyűjtés november végéig tart.

A Kék vödrökbe idén is elsősorban tartós élelmiszereket, édességeket várnak. Egy telepakolt vödör értéke kb. 3000 Ft. A vödröket Debrecenben a Fűvészkert utca 4 sz. alatti portán lehet átvenni, majd ugyanitt lehet leadni. A szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei szívesen segítenek az üres vödrök kiszállításában és összegyűjtésében.

A gyűjtési akcióba bármilyen intézmény vagy magánszemély bekapcsolódhat. Várják munkaközösségek, nyugdíjasklubok, iskolák jelentkezését is, hogy a terhet közösen viselve tegyék szebbé a többgyermekes családok adventi időszakát.

A gyűjtés november végéig tart, a megtelt edényeket december első hetében gyűjtik össze, majd szétosztják a rászorulók között. Az osztás előre elkészített helyszíneken és egyeztetett időpontokban különböző helyszíneken történik. Debrecenben december 14-én adják át az adományokat a Nagytemplomban a nehéz helyzetben lévő családoknak, gyermekeknek. Az akció célja, hogy azoknak is jusson ajándék karácsonykor, akik nem tehetik meg, hogy megvegyék azt egymásnak, maguknak.
Az akciót tavaly is megszervezték: csaknem 500 edényt töltöttek meg az iskolások és a pedagógusok. Az előző évben összegyűlt adományokat (összesen 2800) itthon, Erdélyben és Kárpátalján osztották szét a rászoruló családok között. Kárpátaljára 400 "Remény tele" vödröt vittek át a Nagydobronyi Gyermekotthonba, a Péterfalvi Gimnáziumba és a Derceni Szociális Konyhába.

További információt Balogh Barnabás az MRSZ lelkész-igazgatója ad az 52/ 516 983 vagy a 06/ 30 418 4100 számon.Jótékonysági gyűjtés a Dévai Szent Ferenc alapítvány gyermekei részére

A gyűjtés időtartama: 2012. november 19-29.

Leadási helyszínek:
ELTE PPK HÖK iroda 1075. Kazinczy utca 23-27. alagsor 06.
BEAC- Hallgatói iroda 1117. Bogdánfy utca 10/a, 1.feljáró, 2.emelet.
(akinek nem megoldhatók ezek a helyszínek, érdeklődjön e-mailben vagy telefonon, és találunk megoldást!)

Leadási időpontok:
Hétfőtől csütörtökig:
09:00-16:00
Pénteken:
09:00-14:00

A Mikulás szeretné meglepni a rászoruló erdélyi gyermekeket tartós élelmiszerekkel (liszt, cukor,olaj, konzervek, szaloncukor stb.), tisztító- és tisztálkodási szerekkel.

Egyéb felajánlásokat is szívesen fogadnak.

Felmerülő kérdés esetén:
Tel.: 0620 346 33 51
E-mail: fedaszvivi@gmail.comAngyalok jelentkezését várjuk!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - az eddigi sikereken felbuzdulva - idén hetedik alkalommal indítja útjára karácsonyi akcióját, az angyali csomagküldő szolgálatot (ACSSZ).

A NOE-hoz egész évben folyamatosan érkeznek segítségkérő levelek, melyek száma karácsony közeledtével drasztikusan megugrik. Sok család nem is mer az ünnepi díszítésre, ajándékokra gondolni, hiszen a mindennapi étkezés és a meleg ruha sem megoldott számukra. Az ACSSZ arra hivatott, hogy a „sok kicsi sokra megy”, és a „mindenki tehet valamit a világ szebbé, jobbá tételéért” elvein megpróbálják ezeknek a családoknak igazán ünneppé tenni a karácsonyt, és ahogy erről az eddigi évek is tanúskodnak. Tavaly közel 400 csomagot közvetített a NOE.

A NOE keresi azokat a jólelkű családokat/gyerekeket/magánszemélyeket, akik örömmel segítenének az ACSSZ munkájában, és vállalják egy-egy család karácsonyi megajándékozását. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok leginkább tartós élelmiszernek, édességnek, játéknak, könyvnek, meleg ruhának örülnek.

Az angyalok jelentkezését a noe@noe.hu e-mail címre várják. Érdemes megjelölni a jelentkezésnél azt is, hogy az adományozó milyen jellegű ajándékot tud küldeni, pl. elsősorban lánynak/fiúnak való ruhát, cipőt stb. A NOE számára küldött levél tárgyában a következőt kell feltüntetni: ACSSZ – angyalok.

FONTOS TUDNIVALÓK

Az ajándékcsomagok értékének nincsen alsó vagy felső határa. Az „angyal” bármit tehet bele, amivel úgy véli, örömöt okoz egy gyermeknek vagy egy családnak. A NOE buzdítja az adományozókat, gondoljanak arra is, fordított esetben mi az, amit ők maguk örömmel elfogadnának.

A jelentkező angyaloknak a családok elérhetőségével egyszerre megadják a gyermekek nemét, korát, hogy családra szabottan lehessen összeállítani a szeretetcsomagot.

Az ACSSZ Titkársága felhívja a figyelmet arra is, hogy az adományozók a csomagot a NOE (1056 Bp., Március 15. tér 8.) nevében adják fel! (A postaköltség is a felajánlás része, a NOE - sajnálatára - nem tudja vállalni ezt a költséget.) A szervezők azért javasolják ezt a címzést, mert előfordulhat, hogy a kilátástalan helyzetben lévő család levéllel keresi meg azt a címet, ahonnan egyszer már kapott segítséget. Aki szeretné személyesen átadni az ajándékot, megteheti!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép