Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Debrecen Kossuth utcai Református templom
Rembrandt: Mózes a Törvény táblájával
A római Szent István Zarándokház Szent Pió atya ereklyét kapott a kapucinus provinciálistól
2012-11-28 Forrás: Vatikáni Rádió
A római magyar közösség idei utolsó vasárnapi szentmiséjén Németh László prelátus, a Szent István Alapítvány elnöke bejelentette, hogy a magyar zarándokház Szent Pió atya ereklyével gazdagodott. Az olasz kapucinus szent és Mindszenty József bíboros között erős lelki kapcsolat állt fenn és a Szent István Ház irattárából kiderült, hogy Mindszenty bíboros álmát egy római magyar zarándokház létrehozását első adományozóként Pió atya támogatta - tájékoztatott.
Ez ösztönözte Németh László prelátust, hogy az intézmény számára ereklyét kérjen a kapucinus rendtől.

A rend provinciálisa válaszlevelében a következőket írta: Kérésére küldök egy posztódarabot, amellyel Szent Pió atya oldalsebét törölgette. Gondoskodására bízom, hogy az ereklyét méltó tartóban helyezze közszemlére, hogy a hívek leróhassák tiszteletüket előtte. Továbbá arra kérem, hogy vegye figyelembe az egyháznak az ereklyékre és felhasználásukra vonatkozó előírásait a Népi ájtatosság és a liturgia direktóriuma alapján. Kerülje el a visszaélések és a babonaság minden lehetőségét, amelyek árthatnak a szentek hiteles, az egyház hagyománya szerinti tiszteletének.

Szent Pió atya közbenjárását kérve kívánom Isten kegyelmét Önnek és közösségének – írja november 14-én kelt levelében P. Francesco Colacelli kapucinus provinciális.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép