Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Rózsafüzér
Simone Martini: Örömhírvétel
Várakozás és remény – P. Federico Lombardi eheti jegyzete
2012-12-01 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egyház belép Advent liturgikus időszakába, amely különösen is a reménykedésre hív, még akkor is, ha a mai világ továbbra is nehéz időket él át. Megkezdődik újra az adventi időszak, amely a várakozás és a remény ideje Karácsony felé tekintve. A világban nem hiányoznak a problémák és az olyan helyzetek, amelyek kérdéseket vetnek fel bennünk, az emberiség úton levő tagjaiban, és mint hívőkben. Elég egy pillanatra körbe tekinteni magunk körül.
A gazdasági válság és a munkanélküliség problémái, amelyek számos nemzet számára a jövő iránti bizonytalanság és a tervezés lehetetlenségét jelentik. A társadalmi és egészségügyi problémák, amelyekre a nők elleni erőszak vagy az AIDS elleni világnap alkalmából vetült figyelem. A konfliktusokból és az erőszakból fakadó problémák, amelyek Szíriát, Malit, Nigériát, Kongó keleti részét, Szomáliát, Afganisztánt és Irakot gyötrik. Vagy a társadalmi és politikai feszültségek, mint Egyiptomban.

Nem könnyű felismerni a remény fényeit, még akkor sem, ha azok nem is hiányoznak. Kubában tárgyalások folynak a kolumbiai kormány és a FARC marxista gerillaszervezet között. A Palesztinával kapcsolatos ENSZ szavazás remélhetőleg ösztönző erő lesz a béke folyamat újra elindítására.

Tehát számos kérdés, aggodalom és törékeny remény között élünk – állapítja meg eheti jegyzetében P. Federico Lombardi. Advent ideje segít nekünk, hogy kérdéseket tegyünk fel és találjunk okot a nagy Reményre, amely nem hagyja, hogy eluralkodjon rajtunk a bizalmatlanság.

Ehelyett inkább támogassa az emberi reményeket a várakozás időszakában. Végülis a tudomány, a diplomácia, a politika minden erőfeszítésének, amely a társadalmi, a belső és a nemzetközi békére irányul, csak akkor van értelme és csak akkor lesz szilárd hosszútávon, ha személyes megtérésen alapul, hogy a béke munkásaivá váljunk, ahogy az Úr mondja. Tehát szenteljük ennek az imával és elkötelezettséggel teli adventünket – kéri eheti jegyzetében P. Federico Lombardi, a Vatikáni Rádió főigazgatója.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép