Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

V. Ince
Leonardo: Szűzanya a Gyermekkel
Gondolatok adventi gyertyafényben
2012-12-01 Forrás: Erdély.ma
Érezzük már az év vége közeledtét. Még egy utolsó hajrá a munkában, iskolában, egyetemen, eddig el nem rendezett számlák, kötező befizetések egyenlítése, már-már a nagytakarítás, bevásárlás, ünnepi menü tervezgetése, ajándékötletek, karácsonyfa díszek beszerzése. Az interneten dekorációs ötleteket gyűjtögetünk, a facebookon vicces képeket osztunk meg az idei karácsonyról. Még csak halkan, halványan, de a napok múltával egyre gyakrabban hagyja el a szó a szánkat: karácsony. Lassan készülődünk.
De a nagy ünnep előtt vajon az Adventet megéljük-e? Szentelünk-e rá egy kis időt? Megállunk-e egy pillanatra?

Az Adventet magát, a várakozással szoktuk azonosítani, várakozás a Megváltó eljövetelére. Ilyenkor otthonainkban is igényesen elkészített adventi koszorúkat helyezünk el. Meggyújtjuk sorra a kis gyertyákat, gyönyörködünk fényükben. Vasárnaponként a szentmisén meghallgatjuk az Adventhez kapcsolódó szép gondolatokat, átvesszük kicsit azt az egyedi hangulatot.

De eljutnak-e ezek a gondolatok a szívünkig? A formalításon túl, magunkba tekintünk-e egy pillanatra?

Az Advent időszaka jó alkalom lehet arra, hogy kicsit figyeljünk befele. Esténként a hangos tv, laptop helyett teremtsünk alkalmat az egyedüllétre is. Nem kell minden nap. Csak négy vasárnap este, amikor meggyújtod a gyertyát a koszorún, de az legyen őszinte. Legyél egy kicsit egyedül önmagaddal, hallgasd a szíved mit súg neked, hangolódj rá a várakozásra. És ne a fénylő karácsonyfát, a tömérdek ajándékot, a sok finomságot várd. Inkább azt, ami ezek mögött van. Keresd a belső értékeket. Diszítsd ünneplőbe a lelked. Méltón várd Jézust. Tedd ezt önmagadért. Tudj őszintén mosolyogni. Örülj kicsit a csendnek, a gyertyafény egyszerűségének és tisztaságának.

Számomra az idei Advent mottója: „néha állj meg egy pillanatra, különben semmi nem fog utolérni, ami értékes az életben”.

A Te idei advented mottója mi lenne?


Máté Éva
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép