Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Akonyatkor a Tiszán, Becse, Vajdaság, Topor M.
Fatimai Bazilika és a tér
A pápa jelenléte a Twitter-en üzenet és meghívás mindenki számára – nyilatkozta a szentszéki szóvivő
2012-12-04 Forrás: Vatikáni Rádió
24 órával XVI. Benedek twitter-fiókjának megnyitása után a világ minden részéről már hatalmas számban csatlakoztak követők. Csak az angol nyelvű címére 350 ezren iratkoztak fel. A másik hét nyelven követhető pápai-fióknak is több tízezer kapcsolata van egy napon belül.
A Twitter ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak (formázatlan szövegként, maximum 140 karakter hosszúságban). A friss bejegyzések a felhasználó profilján jelennek meg, de azonnal láthatók az olyan felhasználók által is, akik feliratkoztak az adott felhasználó frissítéseire.

A Szentatya kezdeményezésére adott meglepően gyors válasz és nagy érdeklődés kapcsán nyilatkozott olasz munkatársunknak P. Federico Lombardi, szentszéki szóvivő.

Nem okozott nagy meglepetést számára ez a nagy érdeklődés, mert már az elmúlt hetekben is számtalan megkeresés érkezett hozzá a pápa Twitter-en való megjelenése kapcsán – kezdte válaszát Lombardi atya. Elsősorban a kommunikáció világában nagy érdeklődés mutatkozott a kezdeményezés iránt, ami annyit jelent, hogy a Szentatya és munkatársai képesek válaszolni azokra a várakozásokra, amelyek felmerülnek az egyház iránt a világban.
A pápa Twitter-en való megjelenése saját akaratából fogalmazódott meg, hogy ott találkozzon az emberekkel, ahol előfordulnak, adott esetben akár a „digitális kontinensen” is. Az új kommunikációs lehetőségeken keresztül lehetővé válik a találkozás új módja. Ez lehet felszínes, de jelentős és mély is. A mi feladatunk, hogy kihasználjuk ezeket a lehetőségeket és elhelyezzünk ebben a gyorsan épülő világban mélyebb, a szívről, az érzelmekről és az értelemről szóló üzeneteket, új ötleteket.

XVI. Benedek a Twitter-en való megjelenésével a „digitális kontinens” evangelizálására buzdítja a híveket. A riói Ifjúsági Világtalálkozóra szóló üzenetében is utal erre. A pápa példát mutat mindenkinek, hogy vállalja fel a kommunikációnak ezt az új dimenzióját és interaktív módon lépjen kapcsolatba mindazokkal, akik Istent keresik és kérdéseik vannak. A pápa ezzel a kezdeményezéssel üzeneteket tesz közzé.

A vatikáni média régóta aktívan jelen van a weben és új módon közvetíti mondanivalóját, a pápa és az egyetemes egyház üzeneteit. Az interaktív kommunikáció fejlődött ki ezekben az években. Ebben a tekintetben a Twitter-en való jelenlét világos üzenet: nemcsak egy irányba kívánunk üzeneteket küldeni, de részt akarunk venni egy nagy párbeszédben. Amikor XVI. Benedek látogatást tett a Vatikáni Rádióban rámutatott, hogy a kommunikáció kétirányú. Az internet új lehetőségeket nyújt erre, amelyet meg kell tanulnunk jobban felhasználni – hangsúlyozta a szentszéki szóvivő.

A Szentatya nagyon világosan látja a mai helyzetet. Életkorára való tekintettel nem született bele a digitális érába, tehát a társasági hálót kicsit másképpen használja, mint a fiatalok. Ugyanakkor azonban érti ennek súlyát és lehetőségeit, ezért kéri az egyházat, hogy legyen jelen rajta. Készen áll, hogy saját üzeneteit közvetítse ezeken a hálókon. Nyitott munkatársai intelligens javaslatainak elfogadására és az abban való részvételre, új lépések megtételére – zárta interjúját P. Federico Lombardi, szentszéki szóvivő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép