Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szent Ágoston
Marcali-Boldog Gizella templom
Megérkezett a Szent Péter térre a karácsonyfa
2012-12-06 Forrás: Vatikáni Rádió
Csütörtökön reggel megérkezett a karácsonyfa a Szent Péter térre. Idén a dél-olasz Molise tartomány Pescopennataro települése ajándékozta a fenyőfát a pápának. A fa mellett állítják majd fel a betlehemi jászolt, amelyet a dél-olasz Basilicata tartomány ajánlott fel. Sassi di Matera vidékét ábrázolja. A fenyőfa 24 méter magas, azok közül választották ki, amelyek kivágásra várnak a „Nagy fenyők erdejében”.
A fát minden évben olyan szervezetek kapják meg az ünnepeket követően, amelyek jótékonysági célra használják fel gyermekjátékokat faragva a faanyagból. A karácsonyfa fényeinek meggyújtására december 14-én, pénteken délután kerül sor.

XVI. Benedek aznap fogadja majd a Molise tartománybeli Pescopennataro település képviselőit.

A Basilicata tartomány által felajánlott betlehemi jászolt Francesco Artese tervezte, Sassi di Matera település tájképét ábrázolva. A betlehemi jászol hátterében felismerhető a helység két temploma illetve egy másik templom harangtornya. A betlehemi jászol körül álló égetett agyagból készült több mint száz személy pedig a helyi ősi földműves hagyomány alakjait testesítik majd meg kézzel varrt helyi viseletbe öltöztetve. A Szent Család tagjai klasszikus hagyománynak megfelelő kosztümöt viselnek majd. A Vatikán Városállam Kormányzósága által felépített betlehemi jászol jelenet szerkezete 150 m2-en terül el.

A Szent Péter téri betlehemi jászol sajtóbemutatójára a Szentszék Sajtótermében kerül sor december 13-án délelőtt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép