Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

II.János Pál pápa a Máriapócsi templomban
Asztali szobor
Autistákért szervez jótékonysági hangverseny a ferences rend
2012-12-08 Forrás: Magyar Kurír
A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rend jótékonysági hangversenyt szervez a gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására december 8-án a budapesti Belvárosi Ferences templomban. A hangversenyen Claudio Monteverdi Mária-vesperás című művét adja elő az erre az alkalomra összeállt Vespro kamaraegyüttes és kórus, Derecskei András vezényletével.
Közreműködik többek között Andrejszki Judit, Pintér Ágnes, Bakos Kornélia és Kéringer László.

A Mária-vesperás 1610-ben, a reneszánsz és a barokk határán született. Zenei nyelvezete kaleidoszkópszerűen foglalja össze a kor irányzatait. Gregorián tételei változatos zenei környezetben, minden tételben szerepelnek.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) komplex fejlesztést és támogatást nyújt az autizmussal élő gyermekeknek, felnőtteknek és családjaiknak. A ferencesek tíz éve foglalkoznak autistákkal, intézményük komplexitását tekintve egyedülálló tevékenységet folytatnak Magyarországon.

A rend 2009 óta minden évben karácsonyi jótékonysági koncertet rendez az általuk működtetett gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) javára, az intézményt adományok nélkül nem tudnák fenntartani.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép