Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Angyal aranyban (A)
Karthauzi Szent Brúnó
XVI. Benedek elküldte első üzenetét a Twitter-en
2012-12-12 Forrás: Vatikáni Rádió
140 karakter, amely a történelem része marad. „Kedves barátaim, örömmel csatlakozom hozzátok a Twitter-en keresztül. Köszönöm a nagylelkű érdeklődéseteket. Szívből adom rátok áldásomat.” Ezzel a nyolc nyelven közzé tett üzenettel kezdte meg jelenlétét a pápa a Twitter-en december 12-én, az általános kihallgatás végén. Az első üzenet elküldésekor az öt kontinens egy-egy fiatal képviselője állt XVI. Benedek körül, ezzel is jelképezve a kezdeményezés egyetemességét.
Az üzenet mellett a pápához válaszolt egy hozzá intézett kérdésre a következett a Twitter-en (@Pontifex). „Hogyan tudjuk minél jobban megélni a Hit évét mindennapjainkban?” – hangzott a kérdés, amelyre a válasz: „A Jézussal folytatott párbeszéd által az imában; Jézus meghallgatásával, aki az Evangéliumban szól hozzád; illetve a Jézussal való találkozás által, aki jelen van abban, akinek szüksége van Rá.”

XVI. Benedeket immár több mint egy millióan követik a Twitter-en. Az első pápai üzenetet perceken belül továbbították a követők, így rövid idő akatt megsokszorozták azok számát, akikhez eljutott az üzenet. A legnagyobb nemzetközi médiaszolgáltatók legfrissebb hírként azonnal tájékoztattak az eseményről.

Délután 3 óra körül a pápa válaszolt egy újabb kérdésre: „Hogy éljük meg a Jézus Krisztusba vetett hitünket egy remény nélküli világban?”. A pápa így válaszolt: „Azzal a bizonyossággal, hogy aki hisz, soha sincs egyedül. Isten az a biztos szikla, akire építhetjük életünket és szeretete mindig hűséges.”

A szerdai nap folyamán még egy újabb kérdésre válaszol a pápa, amelyet az #askpontifex címre küldöttek közül választ ki. Az összesen három kérdést különböző kontinensekről választották ki.

A pápa december 3-án jelent meg a Twitter-en. Fiókját azon a sajtótájékoztatón aktiválták, amely során a Vatikánban bemutatták a világ újságíróinak a kezdeményezést. Az eseményen Claudio Maria Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke kiemelte: „A Twitter-en való megjelenése által is megmutatkozik XVI. Benedek vágya, hogy párbeszédre lépjen a ma emberével és ott találkozzon velük, ahol egymással kapcsolatba tudnak lépni.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép