Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Obeliszk a Santa Maria Maggiore előtt.  Topor Márta
A kereszt ereklyéje
Inkubátorokat adományozott kórházaknak a Katolikus Karitász
2012-12-12 Forrás: Magyar Kurír
Az inkubátorokat Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, az MKPK elnöke és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója vette át ünnepélyes keretek közt Steiner Arnoldtól, a MEDICOR Elektronika Zrt. vezérigazgatójától, a MediKlaszter elnökétől december 12-én. Az átadáson részt vett Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is.
„Az élet, a család és a születés védelmezése fontos feladatunk” – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros az átadó ünnepségen. Mint mondta, az inkubátorok adományozását igényfelméréssel kezdték. Végül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával 14 kórház újszülöttosztálya kaphatott olyan inkubátort, amelyek hőmérséklet-, páratartalom- és oxigénszabályozóval vannak ellátva, valamint olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik és megkönnyítik a koraszülöttek és újszülöttek helyben történő vizsgálatát, elősegítik a koraszülöttek és a beteg újszülöttek ellátását.

Écsy Gábor karitászigazgató hangsúlyozta: az ember felelős az embertársaiért és a világra jövőkért. A Katolikus Karitász ezt a felelősséget átérezve próbál segíteni a világba beköszönő és már veszélyben lévő embereken is. Szócska Miklós rámutatott: külön öröm, hogy a gyermekeken segítő inkubátorok magyar gyártásúak, a csecsemőgyógyászati műszerek fejlesztésében és gyártásában Magyarországon meghatározó vállalkozás termékei. A készülékeket a Karitász megrendelésére a MEDICOR Elektronika Zrt. készítette, és Steiner Arnold vezérigazgató adta át a Katolikus Karitásznak. Az átadást követően Erdő Péter megáldotta a gyermekmentő készülékeket.


Videó:

http://www.keresztenymagyarorszag.hu/forum/81
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép