Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Krisztina
Lourdes virrasztás
Kató Béla az új erdélyi püspök
2012-12-14 Forrás: Parókia.hu
Semmi sem fog változni, de minden megváltozik – mondta megválasztása után az új erdélyi püspök. Kató Béla 82 szavazattal lett az Erdélyi Református Egyházkerület vezetője. A másik jelölt, Székely József 32 szavazatot kapott. Kató Béla Pap Gézát váltja a püspöki tisztségben, megbízatása hat évre szól. Beiktatását 2013 február 1-jén tartják a kolozsvári Farkas utcai református templomban.
Minden vagy semmi?

Semmi sem fog változni, de minden megváltozik – nyilatkozta a Magyar Távirati Irodának megválasztása után Kató Béla. A püspök szerencsésnek tartotta, hogy az egyház vezető testületei mintegy fele részben újultak meg, így a régi tisztségviselők át tudják adni tapasztalatukat az újaknak.


Belső megújulás

Kató Béla elmondta, hogy az elmúlt időszakban az egyház társadalmi szerepvállalásában, a diakóniában, az oktatásban, a munkahelyteremtésben sikerült olyan eredményeket elérnie, amelyekre felfigyeltek a közösségben. Hozzátette, szerinte ezeket a tevékenységeket nem lehet fokozni az egyház belső megújulása nélkül. "Az egyház elsődleges feladata továbbra is az evangélium hirdetése marad, minden egyéb csak ráadás" - tette hozzá a megválasztott püspök.


A közgyűlés az egyházkerület püspökhelyettesévé Kántor Csaba parajdi lelkészt, főgondnokaivá pedig Dézsi Zoltánt, Markó Gábort és Fekete P. P. Jánost választotta.

Az Erdélyi Református Egyházkerülethez – a kerület saját nyilvántartása szerint - több mint 310 ezer gyülekezeti tag tartozik, köztük elenyésző azok száma, akik nem magyar anyanyelvűek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép