Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Domenichino: Ádám és Éva
A templom előtt  sgy
Egymillió gyertyaláng Veszprémben is
2012-12-15 Forrás: Magyar Kurír
Befejeződött az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akció. December 2. és 9. között több mint 150 településen gyűjtött adományokat a Karitász a legszegényebbek megsegítésére.
A Veszprémi Főegyházmegyében tíz településen valósult meg a jótékonysági és szolidaritási program. A szentmisék után a templomok előtt a Karitász önkéntes tagjaitól lehetett gyertyákat kapni, amelyeket otthonaikban karácsony estéjén mindenki meggyújthat a nélkülözőkre gondolva. December 9-én Veszprémben, a Szent Mihály-bazilika előtti Szentháromság téren ünnepélyes gyertyagyújtás keretében zárult az egyházmegyei program. Az ünnepélyes esemény 17.30-kor kezdődött, Nagy Károly kanonoknak az elesettek felé forduló szeretet fontosságáról szóló beszédével. Ezt követően a résztvevők közösen gyújtották meg a szív alakban kirakott mécseseket, jelképezve a rászorulók iránti odafordulást és a szeretet lángját – írta Zagyva Richárd.

Az Egymillió csillag nemzetközi szolidaritási akció, amely 1998-ban Franciaországból indult, azóta évről évre egyre több helyszínen szervezik meg. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak érdekében. Az akció keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek, s minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép