Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Ha én
Angyalka szivecskével.jpg
Felszentelték a Mindenki keresztjét Pápán
2012-12-18 Forrás: Evangélikus.hu
A Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben állítatta fel, Mindenki keresztjét,amely az emberek összefogását jelképezi,a gazdaságilag nehezebb időszakban is.
Ősszel, jótékonysági koncertet szervezett a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben felállítandó Mindenki keresztje javára. Fodor Bernadett operaénekesnő hangversenyére nagyon sokan elmentek, melynek bevételét, közel 600.000 Ft-ot felajánlották a kereszt állítására. A monumentális gránitkeresztet Járóka Attila kőfaragó mester készítette el társadalmi munkával.

A Himnusz közös eléneklése után Varga Vajk Vilmos Sík Sándor: Dalolj, ne félj című versét szavalta, majd Milus Fruzsina Esti imádságot énekelt. Ezt követően dr. Klempa Éva, a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület elnöke köszöntötte az esős idő ellenére is,a szép számban megjelenteket.„Advent időszakában járunk. Jó lenne, ha az adventi koszorú újabb és újabb gyertyájának meggyújtása egy-egy rövid időre megállítana bennünket és segítene abban, hogy érezzük a készülődést, a várakozás örömét. Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, hogy minek is örülhetünk.

A pesszimista ember nem talál okot az örömre, mert csak a hibákat és a hiányosságot látja, pedig sok jó is történik velünk. Vegyünk észre, hogy örülhetünk az egészségünknek, a barátainknak, a családtagjaink szeretetének, az önzetlen adás lehetőségének. Én a sok lehetőség közül most egyet ragadok ki, aminek mi is örülhetünk. Mi, akik itt állunk, együtt örülhetünk annak, hogy a Mindenki keresztje elkészült az adományokból.

Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy ezt a keresztet itt ma felszentelhetjük. Ezen ökumenikus emlékhely előtt bárki tiszteletét teheti hallottai előtt” – mondta az egyesület vezetője.Végül a történelmi egyházak elöljárói megáldották az emlékhelyet, az egybegyűltek pedig mécsest gyújtottak a kereszt előtt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép