Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Czestochowa Jansa Góra-i (Fényes hegy) kolostor
Folytatódik az MTVA gyűjtése a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára
2012-12-19 Forrás: Magyar Kurír
Hétfőre már 72 millió forint gyűlt össze a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkáját támogató, a közmédia által indított Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági akcióban – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-t.
Egész napos műsorfolyammal segítette a közmédia minden felületén az alapítvány számára rendezett gyűjtést vasárnap. Az M1, a Duna és a Duna World, valamint a Kossuth és a Petőfi Rádió is csatlakozott az egész napos programhoz, amelynek eredményeként 29 országból érkeztek az adományok. Vasárnap 22 óráig 72 millió forint gyűlt össze.

Több mint negyvenezren telefonáltak a 13600-as számra és ütötték be a 20-as kódot; a stúdióban ülő műsorvezetőket 1600-an hívták különböző felajánlásokkal. A neves közéleti személyiségek által árverésre felajánlott tárgyak közül több is magas áron kelt el, ezeket az mtv.hu/jonaklennijo oldalon tekinthették meg az adakozni vágyók. Másfél millió forintért vitték el azt a herendi tálat, amelyet köztársasági elnökök feleségei láttak el autogramjukkal, de elkelt Szente Vajk karikatúrája, Erdélyi Claudia műsorvezető pasztellfestménye, Berki Krisztián olimpiai bajnok dedikált pólója, Kányádi Sándor sorszámozott könyve, Nagy László kézilabdás cipője és a Vígszínház által felajánlott, a Padlás című előadásban Varázskönyvként használt gyönyörű és értékes kellék is – olvasható az összegzésben. Az MTVA a tárgyak licitjét december 23-ig meghosszabbította.

Számos – egyéni és céges – adomány is érkezett: kiemelendő a Mol vasárnap este felajánlott 20 millió forintos adománya vagy a Zwack Unicum Nyrt. által felkínált kétmillió forint, de magánszemélytől is érkezett 5 millió forint az alapítvány számlájára.

„December 16-án a Jónak lenni jó című, egész napos jótékonysági műsorfolyam az M1, a Duna és a Duna World csatornákon együtt összesen 2,3 millió nézőt ért el, ami azt jelenti, hogy a népesség 25 százaléka a televízió képernyőjén keresztül követte az eseményeket” – írta az MTVA sajtóirodája.

A közlemény arra is kitér, hogy sokan anyagi erőforrás hiányában önkéntes munkájukat ajánlották fel a Böjte Csaba testvér által működtetett mintegy 200 háznak határon innen és túl. A hátrányos helyzetű és nehéz sorsú gyermekek gondozására és ellátására az alapítvány önkénteseket is keres, így nagy értéke van az ilyen típusú felajánlásoknak is.

Az MTVA a Jónak lenni jó kampányt advent utolsó vasárnapjáig folytatja, a kampányhoz kapcsolódó alapítványi számlaszám január végéig él – számol be az MTI a sikeres gyűjtésről.

Csaba testvér pedig így válaszolt a támogatóinak:

Jónak lenni jó! Mindig is tudtam, de most vasárnap a kedves testvéreim szeretete, jósága alatt roskadozva újból megértettem, hogy nagylelkűségben, jóságban Istent nem lehet felülmúlni, hogy valóban Ő százszoros, ezerszeres, milliószoros mércével méri vissza nekünk azt, amit mi szeretettel, alázattal nagylelkűen egymásért teszünk!

Ezzel a csodás tapasztalatból fakadó hittel szeretném megköszönni mindazok jóságát, akik imádsággal, jó szándékú tanácsokkal, munkájukkal, adományaikkal, felajánlásaikkal a bajban lévő gyermekek segítségére voltak az elmúlt szép vasárnapon!

Adná az Isten, hogy az év mindennapja, ilyen csodálatos Öröm vasárnapja legyen mindannyiunk számára!! Ígérem, hogy a lehető legjobb árfolyamon váltjuk be az önök adományait ropogós gyermekkacagásra, ízletes, tiszta magyar szóra, társadalmainkat fenntartó tisztességes fiatal felnőttekre!

Hálatelt szívvel, Csaba t.

Böjte Csaba gondolatait a vasárnapi gyűjtésről itt olvashatják.

http://www.keresztenymagyarorszag.hu/hirek/6948
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép