Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

XIII. Benedek
Jacob Jordaens: Az eredendő bűn
A pápa Jézusról szóló könyve olyan „bestseller”, amely egyesíti magában a szívet és az értelmet
2012-12-23 Forrás: Vatikáni Rádió
Joseph Ratzinger „Jézus gyermekségtörténete” c. műve néhány hete Olaszországban a sikerlista élén áll és közönségsiker (bestseller) lett a nemzetközi könyvpiacon is. XVI. Benedek pápa könyvei, csakúgy, mint enciklikái tehát egyaránt nagy kiadói sikert jelentenek.
Nicola Bux atya, teológus, a Hittani Kongregáció konzultora rádiónknak adott nyilatkozatában rámutatott: a pápa ebben a könyvében összekapcsolja a szívet és az értelmet és mindkét dimenziót Máriának tulajdonítja. Mária olyan mély lelki életet élő asszony, aki egyesíti magában a szívet és az értelmet. Nekünk ma éppen arra van szükségünk, hogy összekapcsoljuk ezt a két alapvető képességünket, amelyek segítségével jobban megérthetjük Jézust.

A pápa mindezt egy nagy tudós stílusában teszi és megmutatja, hogy hogyan lehet az embereket a Szentíráshoz közelíteni. A pápa rendkívül művelt és ugyanakkor nagyon egyszerű nyelvhasználattal arra ad példát, hogy hogyan kell bemutatni hitünk okait – nyilatkozta Nicola Bux atya.

Az evangélium hirdetéséhez szükség van arra, hogy jól tudjunk érvelni. Csak akkor tudunk terjeszteni valamit, ha azt megfelelő érvekkel meg is tudjuk védeni. A pápa arra ad példát, hogy az egyházon belül és kívül egyaránt bátran kell vállalnunk a hitvitát. Az győz, aki képes megfelelő érveket felsorakoztatni – tette hozzá Nicola Bux atya, a Hittani Kongregáció konzultora.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép