Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Mézes Betlehem
Boldog Karácsonyt! (A)
Szilveszteri imavirrasztás a családokért a Szent Péter téren
2012-12-31 Forrás: Vatikáni Rádió
December 31-én éjjel a Szent Péter téren idén is megtartják a hagyományos imavirrasztást a békéért a családokban és a nemzetek között. A rendezvényt a Családi Szeretet mozgalom szervezte. A találkozó éjjel negyed 12-kor kezdődik a Szent Péter téren felállított betlehemi jászol előtt. A Családi Szeretet mozgalom alapítója, Stefano Tardani atya nyilatkozott rádiónknak a kezdeményezés kapcsán.
A Szent Család emlékeztet minket minden emberi család értékességére. A kis és nagy családok egyesítik a népeket békében és Isten dicsőítésében. A család Isten műve és eljött, emberré lett, hogy egy családon keresztül mutassa meg magát a világnak. A Szent Család megtanít bennünket Isten és tervének megértésére, hogy hittel imádkozzunk Istenhez és bízzuk rá magunkat. A názáreti Szent Család a világiak nagy szerepére mutat rá, akik együttműködnek Jézussal a béke, az igazság, a szeretet és az irgalmasság országának építésében. A mai bonyolult társadalomban ennek megvalósításához valóban szükség van a hit ajándékára és a szeretetre.

A szeretet és az emberi élet befogadásával a Szent Család Jézus befogadására is megtanít, aki az isteni misztérium közöttünk. Ma leginkább a családok szorulnak rá a gondozásra: a családon belüli rossz miatt illetve a lakás, a munka, a családfenntartás problémái miatt, valamint a családot nem segítő politikák miatt.

Isten arra hív bennünket, hogy szép, egészséges és szent családokat építsünk. Minél inkább eltávolodunk Istentől, annál jobban elveszünk. Felelősek vagyunk azért, hogy befogadjuk Isten bölcsességét és, hogy megéljük szeretetének erejét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép