Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Károly, Karola napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Máriapócs
Szent Jobb- I. István király épségben maradt jobb keze
Gyermekmunkásképzés indul
2013-01-04 Forrás: Parókia.hu
Hittanoktatói végzettség nélkül is részt vállalhatnak a gyülekezeti gyermekszolgálatban, akik elvégzik a dunamelléki egyházkerületben meghirdetett alapfokú képzést. Gyermekmunkásképzés indul a fővárosban februártól a dunamelléki egyházkerület gyülekezetei számára.
A Református Pedagógiai Intézet bővített, negyvenórás alapfokú képzésére azokat a gyülekezeti tagokat várják, akik már részt vállaltak különféle gyermekszolgálatokban: nyári táborokban, vasárnapi iskolában, ünnepi műsorok szervezésében, de érzik a hiányosságaikat többek között a valláslélektan területén, vagy épp az ötletekből fogytak ki - tájékoztatta portálunkat a Katechetikai Bizottság elnöke.

- A képzés hiánypótló nemcsak az egyházkerületben, hanem országos szinten is, hiszen a református valláspedagógiával és a fejlődéslélektannal egyaránt összhangban van - mondta Lenkeyné Teleki Mária, majd hozzátette: csak olyan jelentkezőt fogadnak a képzésre, akit a lelkésze ajánl, egy dunamelléki gyülekezetből legfeljebb három főt. A résztvevők képzési költségeit az egyházkerület állja.

Az ötalkalmas képzést gyakorló lelkészek, hittanoktatók és vallástanárok tartják. Miklya Luzsányi Mónika játékpedagógiai, Szabóné László Lilla vallásfejlődés-lélektani, Szászi Andrea katechetikai ismereteket ad át.

- Főként a kisiskolás korosztály imádkozási szokásait és lehetőségeit, istenképének fejlődését veszik át a jelentkezőkkel, és azt, hogy például egyes történeteket mikor és hogyan érdemes tanítani a különböző korú gyerekeknek. Ezért van szüksége a gyermekmunkásoknak többek között fejlődés-lélektani háttértudásra - magyarázta a szervező. Lenkeyné Teleki Mária hozzátette, egyéni, páros, kiscsoportos és frontális munkára egyaránt számíthatnak a résztvevők, akik a tapasztalatcsere révén egymástól is sokat tanulhatnak, bővíthetik repertoárjukat; a képzés végeztével pedig egymásnak mutatnak be különféle foglalkozástípusokat.

- Sokkal színesebb és gazdagabb lehet a gyerekmunkánk, ha minél több embert be tudunk vonni a szolgálatba. A lelkészeknek így nem egy személyben kell ellátnia minden feladatot, ezért is ajánljuk, hogy éljenek a lehetőséggel, és küldjenek olyan embereket a képzésre, akiket szívesen látnának vagy láttak már eddig is a gyülekezeti gyermekszolgálatban - hívta fel a figyelmet a Katechetikai Bizottság elnöke.

Tavaly ősszel 26-an végezték el a kurzust Pakson, Budapesten idén 25 jelentkezőt tudnak fogadni. A szervezők tervei szerint a képzést ezentúl ősszel és tavasszal is meghirdetik vidéken, illetve a fővárosban. A február 2-án, szombaton induló kurzusra január 20., vasárnapig lehet jelentkezni. Bővebb információk a képzésről és a jelentkezési feltételekről itt találhatók.

http://www.parokia.hu/esemeny/mutat/2044/

Jakus Ágnes
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép