Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Újév.
Jézus(felrakta:OLáh Szabina)
Vízkereszt ünnepén megszentelték a Dunát
2013-01-08 Forrás: Magyar Kurír
Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök Vízkereszt (Teofánia) alkalmából ünnepi szent liturgiát végzett Budapesten, a Fő utcai Szent Flórián görögkatolikus templomban, majd papok és hívek jelenlétében megszentelte a Duna vizét.
Ezen a vasárnapon végzett először szolgálatot a budai görögkatolikus egyházközség templomában Lakatos Péter újszentelt diakónus.

A templomi szertartás után a papok és a hívek körmenettel, énekelve vonultak le a Batthyány téri Duna partra, ahol a főpásztor megszentelte a Duna vizét. „Ahogyan a víz behatol mindenhova, még a legkisebb résekbe is, úgy kell engednünk, hogy Isten kegyelme is elérjen a szívünk mélyéig – emelte ki beszédében Kocsis Fülöp püspök. A keresztény embereknek a vízhez hasonlóan mindenhová el kell jutniuk az örömhírrel, az evangéliummal – hangzott el. A főpásztor a szertartás végén a szenteltvíz áldásában részesítette a híveket.

A közeli Szent Anna római katolikus plébánián agapéval folytatódott az ünnepség. „Köszönjük, hogy Európa legnagyobb folyója a Duna, és vele minden víz 2013-ban is áldást kapott, hogy ezáltal a bennünket körülvevő természet a teremtő Isten áldását közvetíti felénk!” – írta beszámolójában Kalotai László.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép