Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Csornai Nagyboldogasszony Székesegyház oltára
Tintoretto: Ádám kísértése
Ismét a Szent Katalin kápolnában ünnepelhetik a szentmisét a bécsújhelyi magyar hívek
2013-01-09 Forrás: Vatikáni Rádió
Az ausztriai magyarok főlelkésze arról a nagy örömről számol be, hogy a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) és környéki magyarok 10 év "vándorlás" után 2013. január 27-én visszatérnek a Szent Katalin kápolnába (Katharinen-Kapelle).
Vízkereszt ünnepén Karl Pichelbauer a bécsújhelyi dóm és főplébánia prépostjával Simon Ferenc esperes-plébános, az ausztriai magyarok főlelkésze megegyezett abban, hogy, mint eddig is, a magyarok minden hónap utolsó vasárnapján 17 órakor itt ünnepelhetik a szentmisét.

Az elmúlt években a Szent Katalin kápolna felújítása miatt a hívek az utóbbi időben a Szent József kápolnában, előtte pedig a Szent Család templomban jöttek össze.
Több évtizedes hagyománya van a magyar szentmiséknek Bécsújhelyen. A Szent Katalin kápolna a dóm közvetlen közelében, a prépostság épületében található, de az utcáról is könnyen megközelíthető.

A kápolna korábban, a bécsújhelyi püspökség fennállása alatt püspöki kápolnaként szolgált (1480-1785). Ma a katolikus továbbképzési központ kápolnája, illetve a főplébánia hétköznapi szentmiséjének a helye.

Simon Ferenc esperes-plébános tudósítása
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép