Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

És utána...Becse, Topor M.
V. Ince
XVI. Benedek pápa fogadta a vatikáni csendőrök testületét
2013-01-11 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya január 11-én, pénteken délután 6 órakor fogadta a Vatikánban szolgálatot teljesítő csendőrség parancsnokait és tagjait, mintegy 200 személyt. Elsőként köszöntötte a testület vezetőjét, Domenico Giani parancsnokot, majd mély elismerését fejezte ki a csendőröknek nagylelkű munkájukért, amelyet hozzáértéssel, diszkrécióval és hatékonysággal végeznek számos áldozatot hozva szolgálatuk során.
A Szentatya elmondta, hogy szinte minden nap találkozik a csendőrség egy-egy szolgálatban lévő tagjával, amely lehetővé teszi számára a testület Péter utóda védelmében végzett professzionális munkájának megtapasztalását.

A csendőri testület egyik legfontosabb feladata, hogy szívélyesen és kedvesen fogadja a Vatikánba érkező zarándokokat. Ez a szolgálat sok türelmet, kitartást és meghallgató készséget kíván, amely által lehetővé válik a vatikáni események nyugodt és biztonságos lebonyolítása. A Szentatya annak a kívánságának adott hangot, hogy a vatikáni csendőrök képesek legyenek felfedezni a zarándokokban felebarátjuk arcát, továbbá, hogy kedvességgel fogadják és segítsék őket annak érdekében, hogy az emberi család részeseinek érezzék magukat.

Beszéde végén Benedek pápa hangsúlyozta, hogy a csendőrök szolgálatuk során találják meg az utat lelki életük felpezsdítésére és keresztény hitük elmélyítésére. Erre különleges alkalmat idén a Hit éve – emlékeztetett a Szentatya. Végül védőszentjeik, Szent Mihály arkangyal és Szent Borbála oltalmába ajánlotta a csendőrség tagjait és áldását adta rájuk.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép