Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Jogar
Mária ábrázolás
A Szentatya kihallgatáson fogadta hazánk szentszéki nagykövetét
2009-01-10 Forrás: Magyar Kurír
Erdődy Gábor szentszéki nagykövet megbízatásának végeztével január 9-én délelőtt búcsúlátogatást tett a XVI. Benedek pápánál, aki magánkihallgatáson fogadta őt és családját.
A látogatás előtt Erdődy Gábor, aki 2002 óta hazánk szentszéki nagykövete, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének elmondta: szolgálati ideje alatt felemelő élményekben volt része, amelyek segítik majd abban, hogy hazatérése után a rá váró feladatokkal megbirkózzon.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a pápának a diplomáciai testülethez intézett beszédéből mit tart a hazai viszonyokra leginkább érvényes üzenetnek, Erdődy Gábor elmondta: a Szentatya koherens értékrendet vázolt fel. A vallások közötti párbeszéddel kapcsolatban elhangzottakat továbbgondolva eljutunk a különböző kultúrák, ideológiák egymáshoz való viszonyulásának kérdéséhez. „Az útmutatás roppant világos és teljes mértékben adekvát saját gondjainkra: csak akkor tud az emberiség, egy nép egy ország lakossága felülkerekedni a megosztottságon és a szembenálláson, ha maximálisan tiszteletben tartja a szembenálló fél érzéseit, érdekeit és a problémák megoldására, az ellentétek áthidalására törekszik. Csak egy kölcsönösen jóindulatú, kölcsönösen őszinte kompromisszumkeresés lehet a kiút – ez az egyetlen hiteles keresztény magatartás. Ezt üzeni nekünk a Szentatya – ami persze így igen egyszerűnek hangzik, de nyilvánvaló, hogy a napi küzdelmekben már sokkal nehezebb ezeknek az elvárásoknak érvényt szerezni” – mondta hazánk búcsúzó szentszéki nagykövete.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép