Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Koronázási jelképek
almába harapó kígyó
40 évvel ezelőtt jött létre Rómában a Neokatekumenális Út első csoportja
2009-01-11 Forrás: Vatikáni Rádió
Január 10-én délután a Neokatekumenális Út 25 ezer tagja ünnepelte a Szentatyával együtt az első római csoport megalapítását. A laikus lelkiségi mozgalom a hatvanas években indult el spanyol földön és ma már a világ 120 országában, 5500 plébánián végzi értékes hithirdető szolgálatát.
Az alapítók, a spanyol Kiko Argüello és Carmen Hernandez, valamint az olasz Mario Pezzi atya e fontos találkozó alkalmával bemutatták a Szentatyának az első csoport létrejötte óta eltelt 40 év gyümölcseit. Rómában, a pápa egyházmegyéjében 103 plébánián 500 közösség szolgálmak.

A Szentatya beszédében nagy szeretettel köszöntötte a Neokatekumenális Út vezetőit és Agostino Vallini bíboros helynököt, valamint Stanislaw Rylko bíborost, a Világiak Pápai Tanácsának elnökét és azt a 200 vándor-missziós családot, akik most kezdik meg szolgálatukat, részben Róma problematikus plébániáin, részben pedig a világ különböző tájain. A pápa köszöntött 700 vándor-katekétát is, a világ különböző országaiban végzett hitoktató szolgálat felelőseit.

„Nem véletlen, hogy ez a mai találkozó a Péter sírja fölé épült bazilikában történik – mondta a pápa. Ma ti azért gyűltetek itt egybe, hogy megismételjétek Péter hitvallását: Te vagy a Krisztus, az Élő Isten Fia.” Az elmúlt 4 évtized nagy eredményei arról tesznek bizonyságot, hogy a megkezdett úton hűségesen követték Krisztust és bátran tanúskodtak Evangéliumáról. A Szentatya szavai szerint a Neokatekumenális Út segíteni akarja a ma embereit abban, hogy találkozzanak Krisztussal. A lelkiségi mozgalom egy azon számos út közül, amelyet a II. Vatikáni Zsinattal a Szentlélek hívott éltre az új evangelizálás számára. Rómában az első csoport 40 évvel ezelőtt kezdték meg szolgálatát a Kanadai Szent Vértanúk plébániáján.

A pápa hálát adott Istennek evangelizálási módjaikért, amellyel annyi papi és laikus hivatást ébresztettek. Mennyi férfi és nő, mennyi család tért vissza a hitélethez a keresztség szentségének újrafelfedezésén keresztül, hányan tapasztalhatták meg a hit örömét és az evangéliumi tanúságtétel lelkesítő élményét.

A pápa, Róma püspöke, megköszönte mindazt, amit a város evangelizálásáért tettek ebben az elmúlt 4 évtizedben és arra buzdította őket, hogy ápolják az egységet a római bíboros helynökkel, aki a pápa legszorosabb munkatársa az egyházmegye kormányzásában. Ténylegesen nagy szükség van az egyházi valóságokat megmozgató missziós tevékenységre és statútumaik szellemében legyenek példaképek a helyi egyházak számára. A Szentatya külön köszönetet mondott azért, hogy közösségeikben számos papi és Istennek szentelt hivatás született, végül áldását adta a Neo-katekumenális Út közösségeire, amelyek a világ annyi részén végzik értékes szolgálatukat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép