Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Fenséges
Mária ábrázolás
2010-ben ismét megnyitja kapuit a Vatikáni Könyvtár
2009-01-11 Forrás: Evangélikus Egyház
Cesare Pasini, a Vatikáni Apostoli Könyvtár prefektusa a közelmúltban arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a renoválási munkák a tervek szerint haladnak, és 2010 őszétől a könyvtár ismét megnyitja kapuit.
A Vatikán e könyvtárát 2008 májusában zárták be, felújítási munkák miatt. A renoválás befejezése után ismét a könyvtárhoz csatolják a Szixtusz-szalont, amely jelenleg a Vatikáni Múzeum felől közelíthető meg. A szalon, amely a pápák könyvgyűjteményének szíve, szabadon látogatható olvasótermként és kiállítóteremként működik majd. A reneszánsz építőművészet remeke 1587–1590 között készült el, Domenica Fontana műve.

Az ősi eredetű Vatikáni Apostoli Könyvtár mostani szervezetét IV. Szixtusz alatt nyerte el. Célja a kultúra kincseinek „fejlesztése, megőrzése és terjesztése” azáltal, hogy „a tudomány és művészet igen gazdag kincseit kínálja fel az igazságot kereső tudósok számára” (ld. Pastor Bonus, 188). A több mint egymillió kötetet és közel 75 ezer felbecsülhetetlen értékű kéziratot tartalmazó 600 éves gyűjtemény épületét utoljára száz évvel ezelőtt újították fel. A felújítás során az épületeket porvédelemmel, légkondicionálóval és vészkijáratokkal látják el.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép