Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Pál napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet (A)
Carlo Crivelli: Madonna
Megkezdődött a szalézi rend centenáriumi éve
2013-01-26 Forrás: Magyar Kurír
A felelősség, a munka tisztelete, a műgond és az emberség jellemezte a szaláziak oktatói és szakmai munkáját – mondta Erdő Péter bíboros a szalézi jubileumi évet megnyitó szentmisén. Ünnepi szentmisével kezdődött, majd előadással és kiállítással folytatódott január 26-án, szombaton a szalézi rend jubileumi évének megnyitása. A Szent István-bazilikában a szentmisét Erdő Péter bíboros mutatta be.
Hálát adunk Istennek a Szalézi Rend magyarországi megtelepedéséért – mondta beszédében Erdő Péter. A rend tagjai 100 évvel ezelőtt merték vállalni az emberek, különösen a gyerekek és a fiatalok üdvösségének és evilági boldogulásának szolgálatát. A régi Magyarországon ők voltak azok, akik szakmákat is tanítottak a fiataloknak. A felelősség, a munka tisztelete, a műgond és az emberség jellemezte a szaláziak oktatói és szakmai munkáját.

Ma újra nagyon időszerű, hogy a munka világában megjelenjen az emberi munka méltósága, a világot felelősséggel és szeretettel alakító ember eszménye is. A fiatalok – már az egészen kicsik is – sokszor visszakérdeznek: miért ne legyek rossz? A szalézi nevelés éppen ezt a miértet tudja megmutatni. Krisztushoz vezeti a fiatalokat, a teremtő Isten szeretetét sugározza nemcsak a munka, hanem a mindennapi élet és a tanulás világára is – fogalmazott Erdő Péter, Isten áldását kérve a szalézi rend nevelő munkájára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép