Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Kolozsvári Szent Mihály templom  6.
Ifjúsági búcsú
Magyar kormányküldöttség koszorúzott a Don-kanyarban
2013-01-28 Forrás: Magyar Kurír
A megbékélés és a magyar-orosz párbeszéd jegyében koszorúzott szombaton a Don-kanyarban lévő magyar temetőben és szovjet emlékműnél a magyar kormányküldöttség. Bíró László tábori püspök mondott beszédet a rudkinói temetőben.
A delegáció tagjai az orosz ortodox egyház helyi képviselőivel tartott közös, ökumenikus istentiszteleten emlékeztek meg a 2. magyar hadsereg doni tragédiájáról és a második világháborús keleti fronton elesettekről - mondta el az MTI-nek Keskeny Ernő miniszteri biztos, a Külügyminisztérium Kelet-európai és Közép-ázsiai főosztályának vezetője.

A kormányküldöttség a Rudkinóban lévő magyar katonai temetőben, valamint Gremjacsjéban, a Don-kanyar fölött magasodó honvédő háborús szovjet emlékműnél is koszorút helyezett el a doni-áttörés 70. évfordulója alkalmából. Ezt követően a delegáció Szergij voronyezsi és boriszoglebszkiji metropolitával találkozott. A megemlékezésekre Moszkvából Voronyezsbe utazott Szergej püspök is, az orosz ortodox egyház moszkvai patriárkátusa külügyi osztályvezetőjének, Ilarion metropolitának a megbízottja is.

Magyar részről Bíró László tábori püspök mondott imát és beszédet a rudkinói II. Magyar Központi Katonai temetőben. A a voronyezsi székesegyház püspöke a szovjet háborús emlékműnél a Szentírásra hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlévők a megbékélés jegyében vannak együtt. Bíró László a magyar katonai temetőben hangsúlyozta: nagyon sok ember munkájának gyümölcse az, hogy együtt gyászolhatnak, emlékezhetnek és együtt mondhatnak köszönetet azoknak az egyszerű orosz családoknak, akik sokszor utolsó falatjukat is megosztották a visszavonuló magyar katonákkal.

„Abban, hogy több mint százezer magyar visszatérhetett otthonába, nagyon-nagy része volt az orosz embereknek, akik nem az ellenséget, hanem a segítségre szorulót látták a visszavonulókban” - mondta a magyar tábori püspök. Hangsúlyozta: „végre eljutottunk a közös gyászhoz, a közös megemlékezéshez és a közös imádsághoz. Küzdelem van abban, hogy közösen emlékezhettünk.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép