Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Róma Szent Péter tér
Topor Márta  Róma, csak úgy
Főállású imádkozók az Örökimádásban
2013-01-29 Forrás: Magyar Kurír
A szerzetesek világnapját február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartja katolikus egyház. Az ünnep előestéjén, február elsején 18 órától a szerzetesrendek közös ifjúsági imaestet szerveznek az Örökimádás-templomban (IX. Üllői út 77.).
Az eseményre várják a szerzetesi hivatás iránt érdeklődőket is. A program: szentmise, fogadalomújítás, tanúságtételek, szentségimádás, személyes áldás és agapé.

Boldog II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet, vagyis a szerzetesek világnapjává február másodikát. Az ünnep célja hálát adni Istennek a szerzetesi élet ajándékáért, előmozdítani a szerzetesség ismeretét és szeretetét, valamint elősegíteni, hogy a szerzetesek egyre inkább rácsodálkozzanak életük szépségére, teljességére és a csodákra, melyeket az Úr bennük és általuk művel az egyház és a világ javára.

Az Örökimádás-templomban minden évben megrendezik ezt az estet. Tavaly húsznál is több szerzetesrend közel száz tagja és sok-sok fiatal érdeklődő volt jelen. Az agapé során lehetőség van megismerkedni a különböző rendek képviselőivel – tudta meg a Ferences Sajtóközpont Dobszay Benedektől, az egyik szervezőtől. Arra a kérdésre, hogy kik is valójában a szerzetesek, a ferences atya két idézettel válaszolt. II. János Pál pápa mondta: „Nem az a fontos, hogy ti szerzetesek mit csináltok, hanem hogy kik vagytok, mint Istennek szentelt emberek”. Egykori novíciusmesterétől, Barsi Balázstól pedig azt tanulta, hogy a szerzetesek főállású imádkozók.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án tartják Mátraverebély-Szentkúton a szerzetesek hagyományos zarándoklatát. A 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Varga Lajos váci segédpüspök. A mise előtt gyóntatás és gyertyaszentelés, 13.30-kor pedig adoráció keretében újítják meg a szerzetesek önfelajánlásukat az Úrnak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép