Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Hibáink
Karácsonyi üdvözlet (A)
Reinhard Marx bíboros, a COMECE elnökének nyilatkozata
2013-02-12 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Európai Püspöki Konferenciák Bizottságának elnöke XVI. Benedek pápa lemondásának hírét véve nyilatkozatot tett közzé. A pápa döntése tiszteletet ugyanakkor mély sajnálkozást váltott ki a bíborosból. XVI. Benedek nyolc éven át nagy odaadással kormányozta az egyetemes egyházat mély nyomot hagyva teológiai gondolkodásának rendkívüli világosságával.
Elmélkedéseiben mindig összekapcsolta a hitet és az értelmet, az egyházat és a politikát – nyilatkozta Marx bíboros, emlékeztetve a pápa beszédeire, amelyeket a londoni Westminster Hall-ban, a német parlamentben illetve a washingtoni Fehér Házban mondott.

A pápa különösen aggódott azok miatt a veszélyek miatt, amelyek Európát fenyegetik, ha megfeledkezik keresztény gyökereiről és így lelkét veszíti.

Marx bíboros, a COMECE elnöke kifejezte háláját a Szentatyának az egész katolikus egyház számára kifejtett áldásos tevékenységéért.

Arról biztosította, hogy az Európai Püspöki Konferenciák Bizottságának főpásztorai imában egyesülve visszavonulása idején is a pápával maradnak lelki szeretetközösségben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép