Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Andrea Mantegna festménye
III. Gyula
Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának levele a pápához lemondása alkalmából
2013-02-12 Forrás: Vatikáni Rádió
Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke, valamint Angelo Bagnasco bíboros és Józef Michalik érsek, a tanács két elnökhelyettese írta alá a Szentatyának címzett, február 11-én kelt levelet.
Ebben a főpásztorok köszönetüket fejezik ki a pápának hűséges és bátor szolgálatáért, amellyel az egyházat vezette az elmúlt években.

Hálát adnak az Úrnak a pápa gazdag Tanítóhivataláért, üzeneteiért, azért a gondoskodásért, amellyel mindig elkísérte az európai püspököket, illetve azért, hogy személyes tanúságot tett a hitről, az Úrba vetett bizalomról, az egész egyház iránt érzett nagy szeretetéről.

A CCEE elnöksége lelki közelségéről biztosítja a Szentatyát, ígéretet téve arra, hogy továbbra is lelkesedéssel és hittel szolgálják az egyházat, ahogyan ezt a pápa tanította.

Imáikkal kísérik el a pápát a nagy kihívások és változások időszakában, fohászkodva a Szentlélek isteni támaszáért a pápa és a katolikus egyház számára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép