Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

A napkeleti bölcsek megérkeznek
Mesebeli angyalka (A)
P. Federico Lombardi pénteki sajtótájékoztatója
2013-02-15 Forrás: Vatikáni Rádió
Február 15-én a szentszéki szóvivő ismét találkozott a nemzetközi sajtó Rómában lévő képviselőivel, hogy válaszoljon kérdéseikre. A vatikáni pénzintézet (IOR) új elnökének kinevezésével kapcsolatban elmondta, hogy a Bíborosi Bizottság még júliusban megbízta a Stuart ügynökséget, hogy kezdje meg az új vezető kiválasztásának folyamatát. Az ügynökség mintegy 40 jelöltet mutatott be a bizottságnak.
Ezek közül először hat, majd három személyt választottak ki. Az öttagú Bíborosi Bizottság mind a három jelöltet meghallgatta. A végleges választásra most csütörtökön került sor. Február 14-én délután a dokumentációt bemutatták a Szentatyának, hogy megfelelően tájékoztassák az ügymenetről, és hogy beleegyezését adhassa a kinevezéshez. Pénteken reggel került sor a formális kinevezésre a pápa, a bizottság és a tanácsi testület teljes egyetértésével.

Az új elnök a németen kívül beszél angolul, franciául és olaszul.

P. Federico Lombardi a sajtótájékoztatót követően még két pontosítást tett közzé az új elnökkel kapcsolatban:

1. A jövőben Ernst von Freyberg kizárólag csak a vatikáni pénzintézet számára dolgozik. Továbbra is a Blohm+Voss elnöke marad és folytatja önkéntes munkáját a Máltai Lovagrendben.

2. A Blohm+Voss Csoport alapvető tevékenysége a sétahajók megjavítása és jachtok gyártása. Jelenleg részese egy konzorciumnak, amely négy hajót gyárt a német tengerészet számára.

A sajtótájékoztatón elhangzott a következő kérdés: John Tong bíboros, Hong Kong püspöke az első kínai választó egy konklávén. Ez befolyásolja a Vatikáni és Kína kapcsolatait?

P. Lombardi kifejtette, hogy ez a tény nem jelent különösebb problémát. A bíboros jelen volt már több konzisztóriumon és most a konklávén jól képviseli majd az egyház ázsiai dimenzióját. A konklávé és az azt megelőző bíborosi kongregációk nem befolyásolják a diplomáciai kapcsolatokat.

P. Lombardi még hozzátette: a pápa személyes iratait magával viszi további tartózkodási helyeire, de a hivatalos iratokat a vatikáni irattár őrzi majd meg. Ami könyvtárát illeti, túlságosan sok kötetből áll ahhoz, hogy mindegyiket magánál tartsa a kolostorban. Mivel azonban a pápa a Vatikánban marad, bármelyik könyvre szüksége lesz, teljesítik majd kérését.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép