Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Mezei virágkosár
Homlokzat
A keresztény szeretet több mint a humanitárius lelkület, valójában Isten szeretete az ember iránt
2013-02-15 Forrás: Vatikáni Rádió
A keresztény szeretetet nem lehet pusztán egy humanitárius kezdeményezésre szűkíteni, mert az Isten szeretetének megnyilvánulása az emberiség iránt. A pápa pénteken délelőtt fogadta a Pro Petri Sede Alapítvány tagjait.
Hozzájuk intézett francia nyelvű beszédében rámutatott, hogy a szeretet, ha keresztény szellemben valósítják meg, nemcsak konkrét segítséget nyújt annak, akinek szüksége van rá, hanem közvetlenül Isten szeretetét és jóságát hozza el. A hit tanít meg bennünket erre. XVI. Benedek a hitre és a Hit évére összpontosított beszédében.

A Pro Petri Sede belga katolikus karitatív szervezet tagjaihoz szólva a Szentatya felhívta a figyelmet arra, hogy nagyböjt és a Hit éve a megtérésre hív. A hit élő valóság, amelyet folyamatosan újra fel kell fedezni és el kell mélyíteni, hogy növekedhessen. A hit irányítsa tekintetünket és vezesse a keresztények cselekedeteit, mivel a megértés egy új kritériumáról van szó és olyan cselekvésről, amely megváltoztatja az ember életét.

Ha a hit megvilágosítja az életet és annak különböző aspektusait, ez annyit jelent, hogy a keresztény szeretetről való tanúságtételnek is ebből a belső világosságból kell erednie. A hit szeretet nélkül nem hoz gyümölcsöt és a szeretet hit nélkül olyan érzés lenne, amelyet az állandó kétség jellemez.

A hitnek és a szeretetnek kölcsönösen szükségük van egymásra, ezáltal az egyik lehetővé teszi a másiknak a megvalósulását – állapította meg a pápa. Szükség van a Jézussal való nélkülözhetetlen találkozásra, amely átalakítja a szívet és a tekintetet, és megadja a keresztény szeretet valódi jelentését. A keresztény szeretetet tehát nem lehet pusztán humanizmusra és az ember fejlődését elősegítő kezdeményezésre szűkíteni.

Az anyagi segítségnyújtás bár szükséges nem jelenti a szeretet lényegét, amely igazából részvétel Krisztus szeretetében. A hiteles szeretet Isten szeretetének konkrét megnyilvánulása az emberek iránt és ebből következően az Evangélium hirdetésévé válik – zárta XVI. Benedek beszédét, amelyet a Pro Petri Sede Alapítvány tagjaihoz intézett.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép