Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szent Péter és Szent János
Kiállítás képei
Vatikáni nagyböjti lelkigyakorlat: a liturgiában tekintetünket Istenre és embertársainkra szegezzük
2013-02-19 Forrás: Vatikáni Rádió
Folytatódik a Szentatya és a Római Kúria számára a hagyományos, egyhetes nagyböjti lelkigyakorlat a Vatikánban Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsa elnökének vezetésével.
Az Apostoli Palota csodálatos mozaikokkal díszített Redemptoris Mater kápolnájában összegyűlt főpásztorok Isten a történelemben való megjelenéséről folytattak elmélkedést Ravasi bíboros gondolatai által.

Hétfői meditációját folytatva hangsúlyozta, hogy a történelem is a Teofánia, vagyis Isten látható alakban való megjelenésének helyszíne. Az Istennel való találkozás a szenvedéssel, vagy éppen örömmel teli események sokaságában jön létre. A történelem számunkra mindig legyen az a szeretett hely, ahol felfedezhetjük Istent és találkozhatunk Vele – hangsúlyozta a bíboros.

A híveknek a remény jelenti azt, hogy a történelem nemcsak események sorozata bármiféle végcél vagy értelem nélkül. Isten ugyanis kinyilatkoztatja, hogy köztünk él, cselekszik, ezért Vele való kapcsolatunk a bizalmon, a párbeszéden alapszik. A remény pedig abból a meggyőződésből születik meg, hogy a történelem nem értelmetlen események egymásutánja.

Ravasi bíboros keddi, második elmélkedésében a Messiás alakjához fűzte gondolatait a Zsoltárok szövegeinek segítségével. A Messiás az ítélkezéskor a szegényeket és az elesetteket támogatja. A Messiás, Isten Fia, aki a feltámadással teljes mértékben felfedte isteni mivoltát – magyarázta még Ravasi bíboros.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép