Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Hópehely
Nyugalom..Topor M.
Vetési László Kemény Zsigmond Díjas
A Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány decemberi kuratóriumi ülésén Vetési Lászlónak, az Erdélyi Református Egyházkerület szórványügyi elõadójának, a kolozsvári Diaszpora Alapitvany elnökének ítélte a 2009. évi Kemény Zsigmond Díjat.
Több más kitüntetéssel együtt ezt a díjat is a magyar kultúra napja alkalmából adja át minden év január elején az alapítvány elnöke. Az elmúlt években olyan jeles közéleti személyiségek és intézmények részesültek ebben a kitüntetésben, mint Péntek János, Egyed Ákos, Benkõ Samu, Dávid Gyula, Szilágyi István és 2008-ban a felvidéki Ghymes Együttes.


A Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány kuratóriuma 1993-ban határozta el, hogy pályázati rendszer keretében alapítványi díjakat hoz létre az oktatás, a kultúra és a tudomány területén kiemelkedõ teljesítményt nyújtó személyiségek elismerésére. A díjakkal nettó 500 ezer forint, a fõdíjjal pedig 1 millió forint jár. Eddig tizenegy alkalommal adták át a díjakat, és összesen 232-en részesültek az elismerésben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép