Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Domenichino: Ádám és Éva
Feszület a Vatikáni Rádió egyik stúdiója falán, Topor M.
„Krisztus az egyház iránt érzett szeretete jegyében”
2013-02-20 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Osservatore Romano vatikáni napilap február 19-i számában összeállítást olvashatunk arról, hogy egyes bíborosok hogyan vélekednek a Szentatya péteri szolgálatáról való lemondásával kapcsolatban. Julián Herranz spanyol bíboros jelen volt a pápa bejelentésénél, amely „nagyon megrázta”, ugyanakkor belső boldogságot érzett Benedek pápa alázata és egyház iránti szeretete láttán.
Lemondani a hatalomról nem mindennapi tett, XVI. Benedek nemcsak kiváló teológus, hanem nagyszerű veleszületett tulajdonságai vannak – nyilatkozta Herranz bíboros.

Jean-Louis Tauran bíboros, a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke a Szentatya erőfeszítéseit hangsúlyozta, amelyeket a hívekkel való találkozás érdekében tett a legutóbbi időben. A mai korban ugyanis valóban nagy erőfeszítést jelent a péteri szolgálat. Választásával belső lelki erejéről tett csodálatos tanúságot.

Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek szerint Benedek pápa döntése arra világít rá, hogy a kőszikla, amelyre Krisztus egyházát építette, a pápa hivatalára vonatkozik elsősorban.

Donald Wuerl bíboros, washingtoni érsek annak a bizonyosságának adott hangot, hogy a pápa pontosan végiggondolta a mai kor pápaságának szükségleteit, amelyek elsősorban az apostoli utakra irányulnak, vagyis a pápa jelenlétére a hívek körében. Ő maga már ezt nem tudja ellátni és ezért szükséges, hogy valaki más járja ezt az utat.

Végül Emmanuel Wamala ugandai bíboros a pápáért szóló imára buzdít nyilatkozatában, mint ahogyan a Szentatya is imáiról biztosított mindannyiunkat.

– bíborosi vélemények XVI. Benedek pápa lemondása kapcsán
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép