Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Leonardo: Sziklás Madonna
Angyalok kisgyermekkel (A)
A szentszéki szóvivő nyilatkozata a Szentatya konklávéval kapcsolatos, lehetséges változtatásai kapcsán
2013-02-20 Forrás: Vatikáni Rádió
A pápa fontolóra vette, hogy a következő napokban közzé tegyen egy Motu proprio-t a Sede Vacante időszak megkezdése előtt annak érdekében, hogy pontosítsa a konklávéról szóló apostoli konstitúció egyes pontjait, amelyeket az utóbbi években beterjesztettek elé – nyilatkozta P. Federico Lombardi kedden délelőtt az újságíróknak.
A szentszéki szóvivő hozzátette: nem tudja, hogy a pápa szükségesnek tartja-e, hogy pontosítást tegyen közzé a konklávé megkezdésének idejét érintő kérdés kapcsán.

Amikor és ha közzé teszik a dokumentumot, majd kiderül.

A pápa úgy tűnik, azon dolgozik, hogy egyes részletek pontjait teljes harmóniába hozza egy másik dokumentummal, amely a konklávét érinti, vagyis az „Ordo Rituum Conclavis”-szal.

Mindenesetre a kérdés a pápától függ, és ha lesz egy ilyen dokumentum, a megfelelő módon teszik majd közzé – hangsúlyozta P. Federico Lombardi, szentszéki szóvivő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép