Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Carlo Crivelli: Madonna
Karácsonyi üdvözlet (A)
Rózsafüzér imádság magyar nyelven a Szent Péter téren a Hit évében
2013-02-20 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa 2012 őszén meghirdette a Hit évét, amelynek keretében – világi kezdeményezésre – hétköznaponként Rózsafüzér imádságot mondanak a hívek a vatikáni Szent Péter téren. Február 20-án, szerdán magyarul fohászkodtak a hívek a Pápai Magyar Intézet rektorának, hallgatóinak és a római magyar egyházi közösség egyes képviselőinek a vezetésével.
Műsorunknak Tóth Tamás atya mondta el gondolatait a imádságról, amelynek során rövid elmélkedést tartottak Szent István király Szent Imre herceghez szóló intelmeinek nyomán.

A Szent Péter téri ima minden jelenlévőnek lehetőséget adott arra, hogy az Apostolfejedelem és a szent pápák sírjaitól, valamint XVI. Benedek pápa lakosztályától néhány méterre, egységben a Szentatyával, imádkozzanak az egész világért, hogy fel tudja ismerni a Húsvéti Misztériumban Jézus Krisztust megváltójának, és elfogadja azt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép