Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A badacsonytomajai templom.  Topor M.
Vidámságban
A szentszéki szóvivő csütörtökön délelőtt ismét sajtókonferenciát tartott
2013-02-22 Forrás: Vatikáni Rádió
P. Federico Lombardi a tájékoztató során elismételte és újabb adatokkal egészítette ki a Szentatya következő napokban esedékes tevékenységét. A sajtóértekezleten jelent volt P. Tom Rosica, az angol nyelvterület kommunikációs szakértője. P. Rosica a sajtóértekezlet második részében angolul összefoglalta az elhangzottakat.
A vatikáni nagyböjti lelkigyakorlat szombaton ér véget. 9 órakor a pápa valószínűleg rögtönzött beszéddel zárja le a lelki napokat, majd fél tizenkettőkor magán jelleggel fogadja Giorgio Napolitano olasz államfőt.

XVI. Benedek utolsó alkalommal február 24-én, vasárnap déli tizenkét órakor imádkozza az Úrangyalát vatikáni lakosztálya ablakából. Február 27-én szerdán délelőtt tartja meg pápasága utolsó általános kihallgatását a Szent Péter téren.

Péteri szolgálata utolsó napján délelőtt 11 órakor a Szentatya a Kelemen-teremben köszön el a Rómában jelen lévő bíborosoktól. Nem hívja tehát egybe az egész bíborosi testületet és nem tart beszédet, azokkal a bíborosokkal találkozik, akik el akarnak búcsúzni a pápától. Délután 5 óra körül indul a Vatikánból Castel Gandolfóba, a nyári pápai rezidenciára, ahol addig tartózkodik, amíg a Vatikáni Kertekben befejezik a kolostor felújítási munkálatait.

Az Apostoli Palota Szent Damazusz udvarán a pápa elköszön az államtitkártól, Tarcisio Bertone bíborostól, a helikopter téren pedig Angelo Sodano bíborosdékántól. A Castel Gandolfo-ba érkező pápát a Vatikáni Kormányzóság vezetői és más személyiségek várják és köszöntik. Előreláthatólag este 6 órakor üdvözli a Szentatya a pápai palota előtt egybegyűlteket, a város és környéke híveit és mindazokat, akik erre az egyedülálló eseményre a városba érkeznek.

A pápaválasztó konklávé időpontját a „Sede Vacante” bíborosi kongregáció jelöli meg. A konklávé előreláthatólag március 11-én kezdődik, de a szóvivő nem tudott pontos dátumot mondani. P. Lombardi a sajtótájékoztató során foglalkozott néhány más kérdéssel is, többek között azzal, hogy lehetséges egy pápai motu poprio. Ennek tartalma azonban még ismeretlen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép