Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
11 felhasználó online
0 tag, 11 vendégKépek a galériából

Szent Péter és Szent János
Szent Bernadett.
Költözik a pócsi kegykép
2009-01-12 Forrás: Katolikus Egyház
Gyalogos zarándoklat keretében költözik át a máriapócsi kegykép Hajdúdorogra február 7-én, ahol előreláthatólag a nyár végéig marad.
A költözésre azért kerül sor, mert a kegytemplomban és az azt körülvevő téren februárban nagyszabású felújítási munkák kezdődnek. Restaurálják a teljes templomi berendezést, a kegyoltárt és az ikonosztázt, fölszedik a padlóburkolatot, és régészeti föltárásokat végeznek a régi templom alapjainak és a körülötte feltételezett temető maradványainak föltárására. Megújítják az elektromos vezetékeket, a hangerősítő berendezéseket, új fűtést szerelnek be, megerősítik a tető- és toronyszerkezetet. Ezekkel együtt a templomudvar is megújul.

A munkálatok idejére az Istenszülőt ábrázoló kegyképet a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye központjába viszik gyalogos zarándoklat keretében, melyre Seszták István atyánál (30/2390003) lehet jelentkezni.

A nemzeti kegyhelyen a szokásos búcsúkat sem tartják meg, helyette zarándoklatokat szerveznek az év folyamán a hajdúdorogi székesegyházban elhelyezett képhez, melynek visszavitelére előreláthatólag augusztus 31-én kerül sor.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép