Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Aratás, vagy mi ez?
VII. Kelemen
„Péter utóda és munkatársai tegyenek tanúságot a hitről”
2013-02-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Február 23-i keltezéssel a pápa levélben is megköszönte a Kultúra Pápai Tanácsa elnökének az elmúlt héten tartott vatikáni nagyböjti lelkigyakorlatot. Nagyböjt elején az egyhetes lelkigyakorlat a csönd és az ima különösen intenzív ideje.
Éppen hogy beléptünk Jézus nyomán a pusztaságba, Isten Szava legtisztább és bőséges forrásvizéből meríthettünk, amelyhez Ravasi bíboros vezette el hallgatóit. A Zsoltárok Könyvéhez fűzte elmélkedéseit, ahhoz a bibliai helyhez, amelyben Isten Szava kiváló módon imává válik.

A bíboros, gazdag tudásának és tapasztalatának köszönhetően olyan útvonalat kínált fel a Zsoltárok Könyvében, amelyen kettős irányt követtek: a felfelé és a lefelé mutatót. A zsoltárok ugyanis mindenekelőtt Isten Arca felé irányítanak, ugyanakkor az ember arca felé is, megismertetve örömei és fájdalmai, aggodalmai és reményei igazságát. Isten Szava, amelyet a zsidó nép és az egyház ősi és mindig új „ars orandi” révén közvetített, lehetővé tette az „ars credendi” azaz a hit megújítását, amely különösen fontos a Hit évében és még nagyobb szükség van rá ebben a pápa és az Apostoli Szék számára sajátos pillanatban.

Péter utóda és munkatársai arra kaptak meghívást, hogy az egyháznak és a világnak tanúságot tegyenek a hitről és ez csak akkor lehetséges, ha mély és szilárd alapokon nyugvó párbeszédbe merülnek Istennel – írta a pápa Ravasi bíboroshoz intézett levelében, amely apostoli áldásával zárult.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép