Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

X. Leó
XXI-ik századi angyal, Topor M.
A római és az albanói harangokat megkongatják a pápa Castel Gandolfo felé vezető helikopter útja során
2013-02-25 Forrás: Vatikáni Rádió
Február 28-án XVI. Benedek a Castel Gandolfo-i pápai villába vonul vissza pápasága végén. A Lazio tartománybeli település már készül fogadására. Marcello Semeraro, Albano püspöke a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a római egyházmegye megkondítja a harangokat abban a pillanatban, amikor a Szentatya elindul helikopteren a Vatikánból. Castel Gandolfo-ban pedig megérkezésekor szólalnak meg a harangok. Imavirrasztást tartanak majd aznap délután fél 5-től.
A pápai villa közelében fekvő településekről a hívek Albanóban gyűlnek össze, hogy onnan gyalogos zarándoklatban tegyék meg a néhány kilométeres utat Castel Gandolfo-ba. A pápai villa előtti téren gyűlnek össze imára és a Szentatyát a rózsafüzér elimádkozásával, énekekkel és tanításáról való elmélkedéssel várják.

Várhatóan negyed 6-kor érkezik meg XVI. Benedek Castel Gandolfo-ba. Az Apostoli Palotából üdvözli majd az albanói egyházmegye híveit. Ez nagy megtiszteltetés számukra – nyilatkozta a püspök.

Ezt követően az egyházmegye a szeretet és az ima csendjében gyűlik össze XVI. Benedek körül.

Február 24-től, vasárnaptól kezdve az egyházmegye plébániáin az Úr közbenjárásért fohászkodnak a Szentatyáért és hálaimákat mondanak jelenlétéért és tanításáért.

Marcello Semeraro albanói püspök továbbá kiemelte, hogy az utóbbi években a pápa Castel Gandolfo-t helyezte előtérbe nyári pihenőidőszakának eltöltésére.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép