Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Őszi napsütés
XVI. Benedek
P. Federico Lombardi SJ szombati sajtótájékoztatója
2013-03-03 Forrás: Vatikáni Rádió
A szentszéki szóvivő március 2-án, 13 órakor röviden tájékoztatta az újságírókat a legfrissebb hírekről. Eszerint a Sixtus-kápolnában még nem kezdődtek el a munkálatok, erre valószínűleg hétfőn kerül sor. Az Államtitkárság az Apostoli Kamarának elküldte XVI. Benedek pecsétjeit, a halászgyűrű használhatatlanná tételéről még nem érkezett hír.
P. Lombardi ismét elmagyarázta, hogy nem zúzzák szét a gyűrűket, pusztán egy keresztet vésnek rájuk, hogy alkalmatlanok legyenek további használatra. Ez történt 2005-ben II. János Pál pápa gyűrűivel is, amelyeket jelenleg üveg mögött őriznek.

Rómában 75 bíborosnak van állandó lakhelye – tájékoztatta az újságírókat P. Lombardi. A többi bíboros közül már 66-an megérkeztek és továbbították római címüket a Bíborosi Kollégiumnak. Csak hétfőn állapítják meg a jelenlévő bíborosok számát. Több nem választó bíboros bejelentette, hogy betegség vagy egyéb okok miatt nem vesznek részt az általános kongregációkon.

Minden este a Szent Péter bazilikában bemutatott szentmise előtt, a Credo elimádkozásán kívül külön imádkoznak a bíborosokért. P. Lombardi továbbá beszámolt egy nagyon szép kezdeményezésről: három mexikói szemlélődő szerzetesnő engedélyt kért és kapott Angelo Comastri bíborostól, a Szent Péter bazilika főpapjától, hogy az Oltáriszentség kápolnában, ahol reggel 8 órától délután 4 óráig a hívek Szentségimádást tartanak, ezekben a napokban folyamatosan imádkozhassanak a bíborosokért, az új pápáért és az egész egyházért.

P. Federico Lombardi SJ, szentszéki szóvivő legközelebb hétfőn tart sajtótájékoztatót.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép