Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Béke
I.Nagy Lajos király a Bazilika mellett
Új gondnok a baróti református egyháznál
2009-01-13 Forrás: Erdély.ma
Beiktatták a baróti református egyház tíz új presbiterét és a frissen választott új gondnokot, Baló András kisvállalkozót. Nagy Lajos leköszönt gondnok harminckilenc esztendőn keresztül látott el presbiteri feladatokat, közel harminc évig pedig gondnok is volt. Ezentúl mint tiszteletbeli gondnok segíti az egyházközséget.
Ft. Kató Béla püspökhelyettes igehirdetését követően Nagy Lajos köszönetet mondott, amiért hosszú évtizedeken át az egyház érdekében cselekedhetett, majd munkásságának fő állomásairól szólva azokat a momentumokat emelte ki, amikor a nyolcvanas évek közepén a fenyegetések ellenére is volt merszük kiállni az akkori rezsim templomrombolási szándéka ellen. Krizbai Imre lelkipásztor az egyházközség nevében hálát mondott az elvégzett munkáért, és átadta a jelképes ajándékot. Baló András, illetve a hat esztendőre presbiternek megválasztott Hajdó Károly, Incze Mózes, Incze Sándor, Kisgyörgy Zoltán, Komporály Viktor, Pál Sándor, Pethő József, Szilágyi Sándor és Tókos Imre Kató Béla előtt tett esküt. A rövid alkalmi műsor keretében fellépett a Zathureczky kórus, Fábián Anetta pedig szavalatával tette színesebbé az eseményt.

Baló András új gondnok elsőrendű feladatának azt tekinti, hogy minél több emberhez eljusson Jézus Krisztus üzenete és szeretete, és az egyre nehezebb életfeltételek ellenére is megbékélt, boldog életet tudjanak élni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép