Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A Volkstheater, Topor M.
Hercegszántó (Máriakert)
A szentszéki szóvivő nehéz, kihívásokkal teli feladata az utóbbi egy hónapban
2013-03-11 Forrás: Vatikáni Rádió
Az olasz „La Repubblica” c. napilapban interjú jelent meg P. Federico Lombardi jezsuita atyával, szentszéki szóvivővel, aki az utóbbi egy hónapban, Benedek pápa lemondása óta több ezer újságírónak tart sajtótájékoztatót szinte napi rendszerességgel, választ adva a felmerülő kételyekre. Az olasz napilapnak nyilatkozva elmondta:
„Nagy intenzitással élem meg ezeket a napokat, de ugyanakkor derűvel és békésen. Benedek pápa lemondása következetes lépés volt annak tekintetében, amelyet a „Világ világossága” c. interjúkötetében kijelentett, vagyis egy lehetséges távozás péteri szolgálatából”.

A szentszéki szóvivő a pápaválasztással kapcsolatban kifejtette: „Meg kell értenünk, hogy az egyházi valóság elsősorban vallási és spirituális valóság. Ez a megfelelő olvasata a helyzetnek. A pápa személyének megválasztásakor figyelembe kell venni az Evangélium hirdetésének, az egyház szentségének, a szeretetről való tanúságtételnek a kérdését. Máskülönben minden leredukálódik politikai szintre, a hatalmi erők közötti összetűzésre. Ha visszatekintünk az elmúlt évszázad pápáira, láthatjuk, hogy mindig mély lelkiséggel rendelkező személyre esett a választás. A bíborosok ezt keresik valójában: nagy tekintéllyel kell rendelkeznie és annak példájával, hogy tanúságtételéhez a keresztény nép hozzájárulását adja” – nyilatkozta a „La Repubblica” olasz napilapnak P. Federico Lombardi jezsuita, szentszéki szóvivő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép