Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A Fórum
XI. Benedek
Együtt Isten tenyerén
2013-03-12 Forrás: Magyar Kurír
A Magyarországi Görögkatolikus Egyház az elmúlt években nagy erőfeszítéseket és fontos lépéseket tett az oktatás területén, különösen a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásában és hitre való nevelésében. Iskolák alapításával és önkormányzati iskolák átvételével, bezárásra, „halálra” ítélt intézmények átvételével egyházunk az integráció élharcosa, és sokak számára követendő példa lett.
Sok falat húztak fel előttünk, sok értetlenkedő ember tekintete mered ránk, és lesi minden lépésünket – fogalmaz Orosz István. Kocsis Fülöp megyéspüspök püspök evangéliumból fakadó elkötelezettsége a vele együtt dolgozó papok, pedagógusok és munkatársak tudása és tenni akarása szép lassan döntögeti ezeket a falakat.

Ennek jó példája volt a március 8-án megrendezett konferencia a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásáról.

Kocsis Fülöp megyéspüspök megnyitója után az állami szektor képviselői hangsúlyozták az esélyegyenlőségi programok fontosságát. Szinte valamennyi történelmi egyház képviseltette magát, és örömünkre szolgált, hogy tankerületi igazgatók és állami fenntartású iskolák is jelen voltak. Beszámoltak kezdeményezéseikről, örömeikről, sikereikről és mindennapos küzdelmeikről. Mindannyian megerősítették, hogy a keresztény nevelés alapelvei között nemcsak a tárgyi tudás minél pontosabb átadása a meghatározó, hanem a szeretetből fakadó nevelés, a hit átadása és megerősítése is. Krisztus szegényekhez és elesettekhez lehajló szeretete ma is minta és példa. Bármilyen támadás érheti az egyházi nevelés és oktatás ezen módszereit, számunkra nincs más út, mint a krisztusi életpélda, a szeretet útja – írta Orosz István parókus.

Március 8-án konferenciát szerveztek a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáról. Az eseményről Orosz István parókus írt összefoglalót.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép