Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Korona
A Tisza reggel, még nyáron, Topor M.
Március 19-én tartják I. Ferenc pápa beiktatási szertartását
2013-03-14 Forrás: Magyar Kurír
Federico Lombardi szentszéki szóvivő március 13-án este, a pápaválasztás utáni első sajtótájékoztatóján ismertette a beiktatási szertartás időpontját.
A szentszéki szóvivő elmondta: őt is meglepte, hogy latin-amerikai lett a Katolikus Egyház feje. Azt is meglepve fogadta, hogy jezsuita került az Egyház élére. S „hogy nagy bátorsággal olyan nevet választott magának, amilyet előtte még egy pápa sem. Jezsuitaként az Ignác nevet is választhatta volna, mégis a Ferenc mellett döntött” – hangsúlyozta Federico Lombardi.

„Megérintett, hogy mindenekelőtt ő kért magára áldást a Szent Péter téren őt hallgató hívőktől és az is, hogy megemlékezett elődjéről, XVI. Benedekről” – emelte ki a pápaválasztást követő sajtótájékoztatón Lombardi.

A szentszéki szóvivő hozzátette: nem ismeri jól Bergogliót. Először 2005-ben találkozott vele az akkori konklávén és most a pápaválasztás előtti napokban. „Meglepődtem, amikor Bergogliót láttam meg a fehér pápai ruhában” – mondta. Hozzátette, ő is jezsuita, de nem olvasta Bergoglio műveit.

„Attól a perctől kezdve, hogy kilépett a Szent Péter-bazilika lodzsájára, látszott, hogy I. Ferenc pápa szolgálatként éli meg megválasztását” – fogalmazott szemmel láthatóan meghatódva Federico Lombardi.

Megválasztása után I. Ferenc pápa telefonon beszélt XVI. Benedekkel, akivel mielőbb találkozik – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az új pápa csütörtökön 17 órakor misét pontifikál a Sixtus-kápolnában a bíborosokkal. Pénteken 11 órakor a Kelemen teremben audiencián fogadja az őt megválasztó bíborosokat és a nem pápaválasztó bíborosokat is. Szombaton 11 órakor a sajtó képviselőit fogadja a vatikáni audienciateremben. (Ezt a bejelentést az újságírók kitörő tapssal fogadták.) I. Ferenc pápa vasárnap délben Úrangyala-imádságot mond a Szent Péter téren.

Az új pápa beiktatási szertartását március 19-én, kedden tartják a Vatikánban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép