Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

csantavéri Pádovai szt. Antal plébániatemplom oltára
Donato Bramante: Krisztus az oszlopnál
Benedek pápa levele Alekszij pátriárkának
2008-10-03 Forrás: Magyar Kurír
Crescenzio Sepe bíboros, nápolyi érsek adta át Moszkvában II. Alekszij pátriárkának a Szentatya személyes levelét és egy Szent Januáriusz-ereklyét.
A tudósítások arról számoltak be, hogy a pátriárka meghatottan vette át a pápa kézzel írt levelét. Alekszij pátriárka köszönetet mondott az érseknek, hogy tavaly októberben a nápolyi a Santa Maria del Buon Morire templomot átengedte az orosz ortodox közösségnek – olvasható a Radio Vatikan honlapján. Ezt a gesztust a két egyház közötti barátság jeleként értékelte II. Alekszij. Sepe bíboros hangsúlyozta: az európaiaknak „bátran együtt kell működniük, hogy lelket adjanak ennek a kontinensnek”. Napjaink kihívásaival kapcsolatban az orosz ortodox és a római katolikus egyháznak közösen kell keresztény tanúságot tenni – fogalmazott a nápolyi érsek.

Moszkvai útjára elkísérte a bíborost Vincenzo Paglia püspök és Andrea Riccardi, a Szent Egyed Közösség lelki vezetője, illetve alapítója.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép