Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
A szent család (A)
Hívek közös könyörgései az új pápáért
2013-03-19 Forrás: Vatikáni Rádió
Testvéreim! Nagy öröm mindannyiunk számára Péter apostol megválasztott utódja, Ferenc pápa! Imádkozzunk érte és az Anyaszentegyházért! - Krisztus Urunk egyetlen dolgot kért Pétertől, hogy szeresse őt; adj az új pápának kifogyhatatlan érzékenységet a szenvedők, a szegények, a nyomorgók kiáltásában felfedezni Megváltónk arcát!
Krisztus Urunk sziklára építette Egyházát; add, hogy Ferenc pápánk szilárd hite, biztos pásztori vezetése, reményt nyújtó szavai megerősítsék Isten népét!

Krisztus Urunk azért küldte Pétert, hogy megerősítse testvéreit a hitben; add, hogy az argentin származású pápa latin-amerikai tapasztalataival megújítsa az evangélium hirdetését a világban!

Krisztus Urunk megígérte, hogy Egyháza fennmarad az idők végéig; adjon új missziós lendületet a papságnak, az igehirdetőknek, a hit tanítóinak és minden hívőnek!

Krisztus Urunk arra bíztat minket, hogy szüntelenül kérjük, küldjön munkásokat aratásába; adj kellő számban új papi és szerzetesi hivatásokat, akik életükkel tanúsítják a többre törekvő, szent élet lehetőségét!

Krisztus Urunk Szűz Mária és Szent József otthonában nőtt fel; add, hogy megbecsüljük a család értékét és a szülők gondosan neveljék gyermekeiket Isten és a társadalom javára!


P.: Örömmel tártuk eléd kéréseinket, Istenünk! Add, hogy az Egyház új pápája állandó oltalmaddal töltse be felelősségteljes szolgálatát, legyen a szegények, a nyomorgók, a reményvesztettek, a kisemmizettek és minden híved igaz pásztora! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

(elsősorban márc. 19-én, beiktatásakor, de bármikor máskor is)


Pákozdi István atya, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Gyakorlati teológia tanszékvezetője
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép