Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Református templom,Hajdúsámson (A)
Battonyai templom
Kezdetét vette Mexikóvárosban a Családok VI. Világtalálkozója
2009-01-14 Forrás: Magyar Kurír
Vasárnap óta folyamatosan érkeznek Mexikóba a bíborosok, püspökök és más résztvevők. Az eseményről videoelőzetes is megtekinthető.
Az eseményre számos mexikói és latin-amerikai közjogi méltóság, polgármester és fontos közéleti személyiség kapott meghívást. XVI. Benedek pápát Tarcisio Bertone bíboros államtitkár képviseli. A Világtalálkozó hivatalos honlapja szerint a rendezvényre 45 országból érkeznek résztvevők. Hazánkat Bíró László családreferens, tábori püspök, Radnai Jenő, a Magyar Katolikus Családegyesület alelnöke és felesége, valamint Puskás Balázs iskolaigazgató képviseli.

A találkozó mottója: A család az emberi és keresztény értékekre való nevelés színtere. A január 14-én kezdődő családkongresszus teológiai, biblikus és pasztorális témákkal foglalkozik. Az előadások mellett kerekasztal-beszélgetések során vitatják meg az egyes országok helyzetét a családokat érintő kérdések vonatkozásában. A találkozó különleges eseménye lesz január 17-én, szombaton a tanúságtételek ünnepe, melynek során az öt földrész képviseletében egy-egy család tesz tanúságot. A közös imádságok középpontjában a rózsafüzér áll.

Mint arról korábban hírt adtunk, XVI. Benedek pápa teljes búcsút engedélyezett mindazoknak, akik – a szokásos feltételek (gyónás, áldozás és imádság a Szentatya szándékára) mellett – részt vesznek a találkozón, vagy lélekben egyesülnek a résztvevőkkel, és családjukban elimádkoznak egy Miatyánkot, Hiszekegyet vagy más imádságot a családokért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép