Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Egri Ciszter templom
Caravaggio: Dávid Góliát fejével
Tisztulás Útja a Gellért-hegyen
2013-03-24 Forrás: Magyar Kurír
Egész évben járható nagyvárosi zarándokutat alapított március 22-én Böjte Csaba ferences szerzetes a pálos és a ferences rend közreműködésével a Gellért-hegyen. A Tisztulás Útja a pálos Sziklatemplomtól indul, majd a hegyen át a pesti ferencesekhez érkezik, ahol lelkivezetést, szentgyónási lehetőséget lehet kérni a templom papjaitól.
Az utat jellegénél fogva főként egyénileg, esetleg egy-egy társsal célravezető megtenni, hogy a nagyváros felett, de attól mégsem elszakadva, felfedezzük magunkban félelmeinket, bűneinket – szerepel a sajtóközleményben.

„Jó volt a nagyböjti elcsendesedés, jó volt hosszan menni a nagyváros szívében felállított zarándok úton, a boldogságra vezető tisztulás útján. Isten áldását kérem mindazokra, akik az elcsendesedés, a bűnbánatnak eme szép útjára lépnek” – mondta az összegyűlteknek Csaba testvér. „Ne hurcoljuk múltunk terheit! Egy marék porból született létünk botlásait, bűneit, rossz döntéseit letehetjük. Mert Isten irgalmas: szülessünk újjá a szeretetre, a termékeny, boldog Istengyermeki méltóságra. A szeretet Istene téged is vár!”

A budapesti tempóban rohanó, a metropolisz kihívásaival másodpercenként szembesülő ember nehezebben tudja Isten eredetileg belénk ültetett békéjét, tisztaságát megélni, előhozni magából. Többen, akik felismerik magukban ezt a meghasonulást, messzi zarándokutakra indulnak, de sokaknak erre nincs lehetőségük. A Tisztulás Útja nekik kínál testreszabott megoldást: a belvárosban bármikor elérhető, és az út Csaba testvér vezető füzetének elmélkedései alapján egy-két óra alatt megtehető – tájékoztatta szerkesztőségünket Olaj-Rabóczky Anett.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép