Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mezőhegyesi Evangelikus templom
Rózsafűzér
A pápa egyelőre a Szent Márta Házban marad
2013-03-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Ferenc pápa a továbbiakban is a vatikáni Szent Márta Házban marad a pápai lakosztályban, és nem költözik át az Apostoli Palotába – hangsúlyozta P. Federico Lombardi. A hírt maga a Szentatya jelentette be kedden reggel a lakhelyének kápolnájában tartott szentmise végén az ott lakó egyháziaknak.
A pápa nagyon egyszerű szavakkal tette egyértelművé, hogy a Szent Márta Házban kíván maradni az épület eddigi lakóival. Átköltözött abból a szobából, amelyben a konklávé idején lakott, egy fontos vendégek számára fenntartott lakosztályba. Itt lehetősége van arra is, hogy könnyebben fogadjon vendégeket, mert nagyobb hely áll rendelkezésére.

Ugyanakkor a délelőtti audienciák és megszokott tevékenysége céljából már napok óta használja az Apostoli Palota második emeletén a pápai kihallgatásokra szolgáló lakosztályt. Itt található a Kelemen-terem, a pápa magánkönyvtára és a Szentatya egyéb hivatalos tevékenysége számára fenntartott helység. Tevékenysége végeztével azonban visszatér a Szent Márta Házba – tájékoztatott a szentszéki szóvivő.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép